Attrå, samliv og svik

Snedig og underholdende roman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Gjøre godt» utspilles i

løpet av ett hett julidøgn,

i en litterær teknikk som minner om «Ulysses» og Virginia Wolfs «Mrs. Dalloway».

Trude Marstein turnerer over hundre personer i «Gjøre godt». Mellom de fleste skikkelsene er det forbindelseslinjer; de er ektefeller, naboer, kolleger, søsken. Foreldre og barn. I dette mylderet av personer utgjør likevel én av aktørene kraftsentrumet: Vakre og manipulerende Karoline.

Den amorøse firebarnsmoren er en nøkkelperson i stedets storbedrift og skjerper alle: «Alle anstrenger seg litt ekstra når Karoline er til stede, samtalene blir morsommere, mer intelligente og reflekterte, det er ingen tvil om det», tenker en av personene. Karolines svigermor formulerer det i tankene slik: «Alle menn elsker Karoline og jobber med å ikke vise det. Alle kvinner hater Karoline og jobber med å ikke vise det.»

Snedig oppbygning

Handlingen utspiller seg i løpet av ett hett julidøgn, og alle personene beveger seg innenfor samme område. På Elvebredden Hotell arrangeres Karolines femtiårsdag. På sletta langs elva og i foreldretomme hus fester gjestenes barn. Andre spaserer langs elvebredden, jobber på hotellet, møtes på Elvebredden kafé eller på baren i sentrum. Det føres samtaler, elskes, krangles og svikes. Hele tida mens fortellerperspektivet glir fra den ene til den andre av de involverte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer