Atwoods novelle holdes hemmelig i 100 år

Gjennom et norsk prosjekt slippes ikke verket før i 2114.

FØRSTE BIDRAGSYTER: Forfatter Margaret Atwood er den første bidragsyteren til det norske prosjektet «The Future Library». Foto: NTB Scanpix
FØRSTE BIDRAGSYTER: Forfatter Margaret Atwood er den første bidragsyteren til det norske prosjektet «The Future Library». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kanadiske forfatteren Margaret Atwood (74) har skrevet et litterært verk, som ikke vil bli tilgjengelig for gjennomlesning før i 2114. 

74-åringen er ifølge The Guardian den første bidragsyteren til det norske prosjektet «The Future Library», hvor planen er at en rekke anerkjente nåværende, og kommende forfattere skal levere et manuskript der bare bidragsyterne selv kjenner til innholdet.

Atwoods verk vil bli oppbevart i et sikret rom i Deichmanske bibliotek, fram til de flytter inn i nye bygninger i Bjørvika i Oslo i 2018.

Befriende Da den kanadiske forfatteren besøkte København tidligere i år, forklarte hun at tilbudet var for godt til å takke nei til.

Hun synes det er fascinerende at ingen vil få muligheten til å lese verket før det har gått 100 år, samt at det er befriende å skrive noe hvor hun slipper å ta hensyn til hva andre måtte mene om innholdet.

I 2114 er planen at alle verkene skal trykkes og utgis i tradisjonell bokform.

Plantet egne trær til boka Det er den skotske kunstneren Katie Paterson som står bak prosjektet. For en måneds tid siden var hun i Nordmarka, hvor det ble plantet 1000 nye trær, som skal felles og omgjøres til papir om hundre år. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer