Au da, Avril

Ramonesene snur seg i grava.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Det lå liksom i kortene at Avril Lavigne skulle dra en Pink på sitt tredje album: kjempe seg løs fra det konstruerte jeg-er-så-vill-i-nikkersen -uttrykket og vise at hun faktisk har noe å fare med i tillegg til å være god til å pynte seg med tidsriktige hodeskallesmykker. I Pinks tilfelle ga hun på tredjealbumet «Try This» punkpopen en ny og personlig hårsveis. Etter den «Hey, Mickey»-fengende førstesingelen «Girfriend» virket det som om Avril Lavigne skulle gjøre det samme.

Rakner

Den gang ei. «The Best Damn Thing» er akkurat som et småpunka H&M-antrekk. Det tar ikke lang tid før det rakner i sømmene. Låtmaterialet består av klisjériffede punkballader som trår sine converse-steg der åhsåmange Kelly Clarksons har trådd tidligere. Sporene, som for det meste er skrevet med produsenten Dr. Luke (som, ja, har jobbet med Pink og Kellyene Clarkson og Osbourne) følger samme oppskrift gjennom hele plata.

Sutrevokal

De åpner gjerne med tristesse, et ensomt piano, en gråtende gitar, fortsetter med litt sutrevokal, før nittitallsrockriffene slår inn. Tekstene til Avril kan på sin side kokes ned til tre temaer: 1) du er dust, 2) kjæresten din er dust, og 3) det er litt dust at du er bortreist.

Egentlig er det trist. Dama kan så absolutt synge, så hvorfor lar hun seg redusere til en plastikkpunk-pinup?

Les anmeldelser av Mayhem, Nine Inch Nails, El-P, Patti Smith med flere.

<strong><B>Treeralbum:</strong></B> Avril Lavignes tredje album får en treer av Dagbladets anmelder. Foto: Scanpix
Treeralbum: Avril Lavignes tredje album får en treer av Dagbladets anmelder. Foto: Scanpix Vis mer
Au da, Avril

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer