«Au! Promp! Atsjo!» gjør fakta kjempemorsomt

Humoristisk faktabok om kroppslige rariteter.

TØFFE TEGNINGER: «Au! Promp! Atsjo!» forteller kort og informativt om alt det rare som skjer i kroppen. Utsnitt fra boka
TØFFE TEGNINGER: «Au! Promp! Atsjo!» forteller kort og informativt om alt det rare som skjer i kroppen. Utsnitt fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Fakta kan være det morsomste som fins — og det kan være dørgende kjedelig. Alt ettersom hvordan det blir presentert.

Den siste tiden har det kommet mange faktabøker krydret med illustrasjoner, collageaktige teknikker, anekdoter og rariteter som gjør dem til virkelig gode — og nyttige — barne,- og ungdomsbøker.

Djevelske fregner Sist ut på norsk er franske «Au! Promp! Atsjo!», som forteller om alt det rare som skjer i kroppen din — og årsakene til det.

Vi får vite at ingen riktig vet hvorfor vi gjesper. At den stakkars amerikaneren Charles Osborne har hikket i 28 år uten stans. Og at en i middelalderen trodde fregner var et tegn på en pakt med djevelen, og derfor kunne bety at du var heks.  

Kroppslige merkverdigheter Her står det kort og informativt om årsaken til kroppslige merkverdigheter som rynker, vorter, blemmer, eksem, forkjølelsessår, bilsyke. Dette krydret med tøffe illustrative tegninger: Morsomme tegneserieaktige bakteriedyr som spiser på tannrøttene i tennene, tarmsystemet som likner en fabrikk, et gigantbrillepar som du kan åpne og få vite hvorfor vi har tårer.   

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer