NY PARTISEKRETÆR: Audun Herning i SV. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
NY PARTISEKRETÆR: Audun Herning i SV. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Audun Herning (SV) gruset alle i kategorien «Årets skjegg»

Helgens «purpose» og «why» var «Alle skal få. Masse.»

Meninger

Som denne uvesentlige og gallefuktige spalten omtalte for nøyaktig ei uke siden var det forrige helg duket for vaffeljakkemafiaens årlige sammenkomst på Gardermoen.

Denne helgen var det derimot partiunderbruket av Facebook-gruppa «Vi som er hipstere i Oslo» som samlet seg på Tøyen for å vedta nye forslag til hvordan de skal bruke opp Statens pensjonsfond utland raskest mulig. Helgens «purpose» og «why» var «Alle skal få. Masse.»

Kjedelige voteringer til side, alle de hobbymørkerøde gledet seg selvfølgelig mest til de uhøytidelige og tradisjonsrike internkonkurransene «Årets trendy og intellektuelle lese- og databriller ingen vet om jeg egentlig trenger», og «årets skjegg». Premiene henger høyt.

Heikki Holmås hadde markert seg sterkt, men det var Snorre Valen som stakk av med førstepremien for sine runde glass og kulturkreative innfatning. Han fikk dermed tittelen nestleder. Juryen understreket Hans Olav Lahlums diskvalifikasjon med «et godt dokumentert brillebehov». Audun Herning mottok som seg hør og bør det gjeveste trofeet da han gruset alle i «Årets skjegg», og vant posisjonen som partisekretær. I begrunnelsen trakk juryen spesielt fram kontrasten i det lange ansiktshårets «ville barbari» og Hernings «myke, urbanfeminine verdier».

Ut fra et av lekerommene på Tøyen bibliotek kom presentasjonssultne ungdommer med et forslag om at barn bør lære om sex allerede i barnehagealder. Det tilhørende PTSD-budsjettet ble riktignok ikke utdypet nærmere. Dagbladet ble fortalt at «Kleine lærere», ikke kåtskap, har skylden for at barn og unge bruker porno.

Dette landsomfattende problemet repareres, ifølge Andrea Sjøvoll, ved å utdanne sexlærere på høyskolenivå, og ifølge anonyme kilder skal inntakskontoret ligge i Kvadraturen i Oslo.

Audun Lysbakken ble for øvrig observert rett rundt hjørnet på cocktailbaren Human Mote hvor han kritet drinker ved å skrive «Høyres skattelette» + Jonas : fem prosent = en drink, sant» på fuktige servietter.