DEBATT

Debatt: Minnesmerke på Sørbråten

AUF nekter oss naboer det samme de ønsker for seg selv

Vi på Utstranda reagerer sterkt på at mennesker i denne tragedien rangeres og at noen setter opp et hierarki på hvem de mener har det verst.

-- 20140306. Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Materiale skal graves ut fra Sørbråten ved Utvika og på den maten skape et arr i landskapet til minne om 22. juli. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i regjeringskvartalet i Oslo. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix
-- 20140306. Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Materiale skal graves ut fra Sørbråten ved Utvika og på den maten skape et arr i landskapet til minne om 22. juli. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i regjeringskvartalet i Oslo. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mange mener mye om det planlagte 22. juli minnesmerket på Sørbråten i Hole.

Alle er ikke klar over at det ligger på fastlandet, 900 m fra Utøya, midt blant redningspersonene som helt instinktivt kastet seg ut i private båter for å redde livredde og sønderskutte ungdom vekk fra Utøya. Med eget liv som innsats gjorde disse livreddende behandling og til slutt sikret de døde sammen med politiet.

Aftenposten gir en samtidskunstner en dobbeltside med overskriften: «Vi må tåle smerten fra Utøya-minnesmerket». Når vi ber om den samme plassen til å svare på kritikken er det dessverre plassmangel.

VG mener at «Vi kan ikke svikte Utøya-ofrene nå». Sannheten er at Utøya-ungdommene ble sviktet på flere fronter 22. juli, 2011. Redningspersonene langs Utstranda sviktet ikke denne dagen. Det er disse som ikke kan leve med et minnested på Sørbråten som en daglig påminnelse av den verste dagen i deres liv.

Det er en bred enighet langs Utstranda at det blir feil med et minnested på Sørbråten. Hole kommune sa nei til utforming og plassering på Sørbråten.

Staten valgte å tilsidesette lokaldemokratiet og kjørte igjennom en statlig reguleringsplan. 120 husstander langs Utstranda tok seg tid til å levere innsigelse mot utforming og plassering innen høringsfristen til reguleringsplanen midt i julestria 19. desember 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer