Auksjonshus solgte stjålet maleri

Auksjonshuset Blomqvist Kunsthandel lot et stjålet maleri gå under hammeren for 150 000 kroner. Økokrim etterforsker nå saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var på forsommeren at auksjonshuset fikk beskjed om at et bilde som ble solgt for 150 000 kroner under an auksjon i 2005, skal ha blitt stjålet et par år tidligere under et innbrudd hos en privatmann i Tyskland.

Eieren så bildet på nettet

– Det er veldig kjedelig når sånt skjer, både for oss og kjøperen. Jeg regner heller ikke med at selgeren visste om dette, sier daglig leder Knut Forsberg i Blomqvist Kunsthandel til Aftenposten.

Den rettmessige eieren av bildet skal ha sporet det opp da det havnet på Blomqvists nettsider. Tysk politi kontaktet kolleger i Norge, og saken ble overtatt av Økokrim.

– Vi har gjort en del gjennombrudd i saken, men vi er ikke i mål ennå, sier politioverbetjent Kenneth Didriksen ved Økokrim. 

Ut mot kunstkriminalitet

Verken politiet eller kunsthandelen vil si hvilket bilde det er snakk om, utover at det dreier seg om et større bilde malt av en norsk kunstner på 1880-tallet.

Bildet har trolig gått gjennom flere ledd før auksjonshuset fikk i oppdrag å selge det. Didriksen vil ikke si så mye om saken før den er ferdig etterforsket, men han opplyser at saken involverer norske statsborgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer