Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aune Sand følger opp Dis

Se klipp fra Aune Sands nye film «Dådyr».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg forguder stemmen, ansiktet, brystene. Når hun løper, gråter, elsker og ler. Hele livet har jeg ventet på å møte henne - å suge kraften fra skjødet hennes, og kjenne de myke lårene klemme seg sammen som trodde man at man var evigheten.

Dette er et sitat fra den kommende filmen til Aune Sand. Filmen skal hete «Dådyr», det samme navnet som magasinet Sand står bak.

Hva filmen skal handle om, er usikkert, men i et intervju med Dagbladets Magasinet, sa han i august at «Dådyr» skal handle om mystikk, magi og drømmer.

Nå er det første klippet klart, og et klipp fra filmen ligger på Galleri Sand sine hjemmesider.

Aune Sand laget i 1995 «Dis - en historie om kjærlighet», med Siv Stubsveen i en av hovedrollene. Filmen ble kjent for å være en av norgeshistoriens dårligste filmer.

- «Dis» viste på mange måter bare glimtvis det jeg en dag håper å få til. Den var selvfølgelig ujevn. Men når jeg kaller den et mesterverk, er det ut ifra hvilke rammer den ble lagd innenfor. Den nye filmen har imidlertid vært under produksjon i sju år nå, sa Sand i august.

Mange ble så provosert av Aune Sands film, at han fikk merke det på kroppen.

- Jeg kunne ikke gå i fred noe sted. Folk ropte etter meg på gata. Jeg ble forsøkt skallet ned sju ganger på byen, sa Aune Sand til Magasinet i august i fjor.

Her er Aune Sand i New York, på taket der han filmet «Dis». Foto: Tore Bergsaker
Her er Aune Sand i New York, på taket der han filmet «Dis». Foto: Tore Bergsaker Vis mer

Filmen kostet 300.000 å lage, men den spilte inn 1,6 millioner kroner. Slik sett en suksess, og langt mer lønnsom enn mange andre norske filmer.

Det er ikke dialog i filmklippet som ligger på Sands nettside, men tidligere har han avslørt følgende sitat til Magasinet:

- Noen ganger når jeg drømmer, drømmer jeg at jeg springer naken ut over en slette. Langt der ute får jeg vinger og flyr, myke bølger av regn elsker med kroppen min, å hvor jeg savner dette ene, å være fri, fri fra all smerte. Bare fly, fly med vinden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!