Aurora-suksessen fortsetter: Booket til Roskilde

- Dette er jo veldig stas.

SMILER FOR SUKSESS: Aurora Aksnes har gått fra null til hundre på kort tid, og nå venter også Roskilde på 19-åringen.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SMILER FOR SUKSESS: Aurora Aksnes har gått fra null til hundre på kort tid, og nå venter også Roskilde på 19-åringen. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Aurora Aksnes (19) er det hittil siste norske stjerneskuddet på den internasjonale pophimmelen. Hennes cover av Oasis-låta «Half the World Away» går viralt, og er snart sett 12 millioner ganger.

I Storbritannia ligger Aksnes an til en topp-10 plassering med låta, som ble sluppet i forbindelse med den prestisjetunge julereklamen for varehuskjeden John Lewis forrige fredag. 

- Stas Danskene har også fått øynene opp for bergenseren, og Aurora er nå booket til neste års Roskilde-festival, sammen med det norske blackmetallbandet Tsjuder.

Aksnes er for tida slått ut av sykdom, og har derfor avlyst flere konserter denne uka. Ifølge hennes manager Geir Luedy er sykdommen ikke bekymringsverdig, men ekstasen over Roskilde-jobben er desto større. 

- Dette er jo veldig stas. Roskilde er en av de festivalene som virkelig gir signaleffekt utover hele Europa, så det er noe vi er veldig godt fornøyd med. Vi på kontoret feirer jo noe nytt med Aurora annenhver dag for tida, sier Luedy.

- En mester Av bookingsjefen på Roskilde beskrives Aurora Aksnes som en «mester i sin sjanger», og fra før av er det kjent at Aksnes også har Katy Perry på sin fanliste

- Det var mange norske publikummere og artister på festivalen i sommer, og vi gleder oss til en sterk norsk deltagelse på Roskilde Festival 2016. Kunstnere som Aurora og Tsjuder kunne ikke vært mer forskjellige, men de er mestere i hver sin sjanger og det sier mye om bredden i norsk musikk for øyeblikket, sier booker Stefan Gejsing.

Roskilde slapp 18 navn onsdag formiddag, blant dem finner vi Wiz Khalifa og New Order. Aksnes skal også spille under Nobel-konserten i desember, sammen med a-ha.