Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Australia deltar i MGP neste år også

Gjentar suksessen fra i år.

KOM PÅ 5. PLASS: Australia debuterte i MGP i år med sin store popstjerne, Guy Sebastian - og kom på femte plass. Foto: Eurovision.tv
KOM PÅ 5. PLASS: Australia debuterte i MGP i år med sin store popstjerne, Guy Sebastian - og kom på femte plass. Foto: Eurovision.tv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) og den australske kringkasteren SBS bekrefter at Australia vil delta i den europeiske Melodi Grand Prix-finalen igjen i 2016.

Det er Sverige som skal være neste års vertsland.

Storfavoritten Måns Zelmerlöw innfridde med låta «Heroes» og vant den europeiske MGP-finalen i Wien i Østerrike i mai i år.

På 5. plass Landet ble invitert til å delta i år for å markere musikkfestivalens 60 års jubileum. Australia sendte en av landets største popstjerner, Guy Sebastian.

Han gjorde det veldig bra, og kom på en femte plass i hovedfinalen.

- Tilbakemeldingene vi har fått fra seere, fans, presse og kringkasterne etter Australias deltakelse i Wien var overveldende positiv, sier Jon Ola Sand.

Den tidligere MGP-sjefen i NRK er leder av EBU og Eurosongs øverste leder.

Global begivenhet - Vi har stor tro på Eurovision Song Contest kan utvikle seg til en stor verdensomspennende begivenhet. Australias fortsatte deltakelse er et spennende skritt i den retningen, sier Sand.

I år, som jubileumsgjest, fikk Australia direkte plass i hovedfinalen.

Denne gunstige plasseringen fikk de sammen med fjorårets vinner og de fem faste store bidragsyterne. Men neste år må landet, i likhet med Norge og de om lag 35 andre landene, kjempe om en finaleplass i semifinalene.

Velkommen inn - Europa og Australia har mye til felles i forhold til kulturelle verdier. Når Australia ønsker å være med, er det riktig å  være inkluderende, sier Frank Dieter Freiling i EBU til eurovision.tv.

Han opplyser at et enstemmig EBU ønsker Australia velkommen inn.

- Dette er også en måte for mange australiere å gjenopprette kontakten med sine europeiske røtter på, og feire våre felles kulturelle verdier og forståelse gjennom musikk, legger han til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!