Auto Focus

Historien om et dobbeltliv.

FILM: «Auto Focus» er den sanne historien om Bob Crane, skuespilleren som slumset bort karrieren på sex og videotape. På 60-tallet fikk Crane (Greg Kinnear) hovedrollen i komiserien «Hogans helter». Serien ble en suksess, og Cranes nye status førte til at han kunne dyrke hobbyen sin: fotografering.

Crane fotograferte nakne damer, men det store skillet inntraff da han møtte John Carpenter (Willem Dafoe). Carpenter, ikke identisk med regissøren, jobbet for Sony og skaffet Crane videokamera og redigeringsutstyr. Dermed gikk herrene amok med å filme egne erobringer, under mottoet «en dag uten sex er en bortkastet dag».

«Auto Focus» handler da også om (det absolutt heterofile) forholdet mellom Crane og Carpenter, hvordan de etter hvert blir avhengige av hverandre, og hvordan det ender på tragisk vis. Det er ikke en fordømmende pekefingerfilm, snarere en småhumoristisk historie om en mann som er fullstendig styrt av egne drifter.

Forandringen er total: Tidlig i filmen må en kvinne nesten true ham til sengs, noen år etter er han tøylesløst sexfiksert. Han er omtrent fri for annet enn seksuelle ambisjoner. Det hemmelige livet overskygger alt annet i Cranes virkelighet.