Autobifil

I seks episoder kan vi følge Rune Gokstad, Geir Schau og Øystein Bache på vei til en bilopphogger utafor Nice.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV: Rune Gokstad og Geir Schau har kjent hverandre siden bilene gikk på blytung 98 oktan. Nå har de to endelig fått skrapt sammen 9000 kroner til innkjøp av en bruktbil av typen fransk, tung og lang. En 1986 CX-modell. Rusten, med manuell sekstrinns-kasse, 2,5-liters motor og en kilometerstand på nærmere 400000.

Coilen skal få hvile

Schau er deltidsarbeidende bil-oppretter. Han har sett tusenvis av biler få de siste ordene... «Fra Ford er du kommet, til Opel skal du bli».

Som ekte bilvenn er ofte dette siste farvelet tungt for Schau. Han vil derfor sørge for at en ensom fransk bil skal komme hjem for å la coilen få hvile ut ved det asurblå havet under en palme.

Så tenkt, så gjort.

Sterk Larssen-parodi

I går fikk vi være med de første kilometerne fra Vormsund til Kiel-ferja. Med en svipptur innom Evert Taubes barndomsrike og tjukk EU-tåke.

«Palme ved reisens slutt»

Rune Gokstad, Geir Schau, Øystein Bache og en rusten CX.
Autofile mannfolk ute på siste reis med en fransk bil. Godkjent av Biltilsynet.

Før dette svingte CX-lauget innom en testbane. Schaus tunge parodi - både i ord og høy latter - på «Autofils» Jan Erik Larssen var ei viftereim verdig.

Bilgutta må nok regne med reaksjoner på serien. Ikke fordi det består av sexy radiatorhumor, men dette er ganske god reklame for en franskmann på hjul.

Utover dette. Vi hygget oss i baksetet med en filmende Øystein Bache. Serien er på seks episoder. Ingen grunn til ikke å følge CX-en helt fram til den siste brems.

TRE BREMSEKLOSSER: Geir Schau (t.v.), Rune Gokstad og Øystein Bache er moderne ferjemenn på NRK1s nye serie «Palme ved reisens slutt».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer