BLIR PROGRAMLEDER: Fredric Aasbø fra Ski i Akershus er stjerne i det amerikanske driftingsirkuset og skal lede «Autofil» når programmet gjenoppstår på TV til våren. Foto: Autofil
BLIR PROGRAMLEDER: Fredric Aasbø fra Ski i Akershus er stjerne i det amerikanske driftingsirkuset og skal lede «Autofil» når programmet gjenoppstår på TV til våren. Foto: AutofilVis mer

«Autofil» tilbake på skjermen

Med internasjonal driftingstjerne som programleder.

(Dagbladet): Fra 2001 til 2008 øste Jan Erik Larssen av sin gutteaktige bilentusiasme i NRK-programmet «Autofil».

Til våren gjenoppstår programmet på TVNorge-kanalen Max med den internasjonale bilsportstjerna Fredric Aasbø som programleder.

Konseptet levde videre i bladhyllene etter at showet ble lagt ned - og det er gjengen bak magasinet (som er eid av det samme konsernet som i sommer kjøpte Dagbladet) som nå tar det tilbake til TV-mediet.

- Vi er halvveis i innspillingen og har allerede gjort ting som aldri har vært prøvd på norsk TV. Vi har snakket med entusiaster over hele verden og testet biler som alle drømmer om å få se i levende live, sier Aasbø i en pressemelding.

Ski-gutten har i flere år vært proff i USA og driver med drifting - den showpregede og sterkt voksende bilsporten som i all hovedsak handler om det vi på godt norsk kaller slædding.

Det betyr ikke at det bare blir blodtrimma muskelmotorer og hemningsløs racing i det nye TV-programmet.

- Bilglede handler ikke bare om høye hastigheter. Vi har det like moro bak rattet på undermotoriserte, gamle veteranbiler og bruktbiler av forskjellige slag, sier Espen Stensrud, sjefredaktør i Autofil.

Blant de faste innslagene i den ti episoder lange førstesesongen blir «Finn meg en bil», der privatpersoner overlater til Autofil-gjengen å finne deres nye bil basert på konkrete ønsker og budsjett.