Autopiloten styrer landet ut av kurs

Kanskje er det likevel ikke så «uansvarlig» å ruste opp landets infrastruktur for å møte framtidas globale markedskonkurranse?

BØR BRUKES TIL INFRASTRUKTUR: «Er det virkelig fornuftig å investere alle våre oljeinntekter i våre konkurrentlands bedrifter samtidig som norsk infrastruktur forfaller og konkurranseevnen svekkes?» spør artikkelforfatterne. Foto: Jon Eeg/NTB scanpix
BØR BRUKES TIL INFRASTRUKTUR: «Er det virkelig fornuftig å investere alle våre oljeinntekter i våre konkurrentlands bedrifter samtidig som norsk infrastruktur forfaller og konkurranseevnen svekkes?» spør artikkelforfatterne. Foto: Jon Eeg/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Straks Fremskrittspartiet fremmer alternativ økonomisk politikk, så er Arbeiderpartiets representanter frampå og stempler politikken som uansvarlig. Så raskt, så enkelt og så befriende. Men, akk så fordummende.

Over lengre tid har denne stigmatiseringen hatt gjenklang blant kommentatorer og journalister. I disse dager opplever vi imidlertid at vår økonomiske politikk blir tatt på alvor.

Ja visst, er lojaliteten overfor Stoltenberg og Johnsen sterk, men det undres selv i de Keynes-befengte sosialøkonomiske miljøer. Er det virkelig fornuftig å investere alle våre oljeinntekter i våre konkurrentlands bedrifter samtidig som norsk infrastruktur forfaller og konkurranseevnen svekkes? Kanskje er det likevel ikke så «uansvarlig» å ruste opp landets infrastruktur for å møte framtidas globale markedskonkurranse?

Våre naboland gjør jo nettopp det, og det til tross for at de må låne pengene. Muligens har journalistenes nyvunne skepsis sammenheng med at også deres barn går på nedslitte skoler, at buss og bane er stappfulle og at køene på veiene til tross for bompenger blir stadig lengre. Slagordet «stø kurs» virker ikke lenger like forlokkende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer