Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Autoriserte

Når Tom Petty først oppsummerer sin fortid, gjør han det grundig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks til dels velfylte CD-er forteller historien om den erkeamerikanske rockeren, og med et innholdsrikt hefte er dette blitt et meget gjennomført dokument fra årene på selskapene Backstreet og MCA. Fjorårets «Wildflowers» var første plate i Pettys kontrakt med Warner Bros. og er derfor ikke representert her.

De tre første CD-ene tar for seg den «autoriserte» karrieren, med høydepunkter fra ti album. CD 4 byr på B-sider fra singler, mens de to siste platene er fylt av tjuesju uutgitte kutt, så langt tilbake som gruppa Mudcrutch i 1973. Der var Petty, Mike Campbell og Benmont Tench med, i et band som la grunnlaget for Heartbreaker-sounden.

I dag hører Petty til på det amerikanske superlaget, uten at han derfor lager utpreget nyskapende musikk. Han er en jevn, traust, ærlig og jordnær rock'n'roller, som bygger på trygge amerikanske (sørstats)tradisjoner. Og det er ikke et dårlig skussmål. Du trenger slett ikke tilhøre fanskarene for å ha glede av Petty-boksen, men du bør ha en håndfull hundrelapper ekstra.

Hele Norges coronakart