Av alle ting som blir dubbet ...

«Resistance 2» - på norsk?!

(Dagbladet.no): I morgen er det duket for norsk lansering av PlayStation 3-spillet «Resistance 2», et spill vi anmeldte til terningkast fem for noen dager siden.

Når vi snakker om norsk lansering, mener vi forøvrig norsk lansering. For dersom du har stilt inn PS3-en din med norsk systemspråk, kan du se fram til en liten overraskelse når du fyrer igang spillet:

- Viktor to! Ta kanonen! Halerotoren er ferdig! Hold den i ro! Vi går ned!

Dette er ikke noe vi har oversatt fra en av åpningssekvensene i spillet, men det du faktisk hører i spillet. Jepp, voksenspillet med amerikanske soldater som kjemper mot utenomjordiske i USA er nemlig dubbet til norsk.

- Kan virke merkelig
- Vi vet at det kanskje kan virke litt merkelig å lokalisere et spill med 18-årsgrense, men det er et tilbud til de som vil ha det. Ettersom vi har så god plass tilgjengelig på Blu-ray-diskene, er spillet tilgjengelig med de fleste europeiske språk, sier markedssjef Morten Christoffersen hos PlayStation-importøren Nordisk Film Interactive til Dagbladet.no.

I den norske hovedrollen i «Resistance 2» finner vi inten ringere enn Håvard «Pelle» Bakke, kjent fra «Pelle og Proffen»-filmene. De siste årene har stemmen hans vært å høre i en rekke filmer og spill.

Bakke er ikke alene om å gi norsk stemme til spill. Også Harald Eia er å høre i det ferske PS3-spillet «LittleBigPlanet» - en kanskje mer naturlig kandidat for dubbing til norsk enn voksenspillet «Resistance 2».

- Vi forsøker å dubbe så mange PlayStation-spill som mulig til norsk, og så får brukerne selv bestemme hvilket språk de vil benytte seg av, sier Christoffersen.

Kronglete språkbytte
Det er imidertid ikke bare enkelt eller intuitivt å bytte mellom språkene på PlayStation 3. Spillet velger språk automatisk etter hvilket språk du har på PS3-menyene, og du må derfor bytte systemspråk på hele systemet for at det skal endres i spillet.

- Vi har fått mange spørsmål om dette, og det er noe vi har gitt tilbakemelding til Sony om at vi ønsker en endring på. Det beste hadde vært om brukerne kunne velge språk ved oppstarten av spillet, så hadde vi sluppet forvirringen, sier Christoffersen.