Av alle ting som blir dubbet ...

«Resistance 2» - på norsk?!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I morgen er det duket for norsk lansering av PlayStation 3-spillet «Resistance 2», et spill vi anmeldte til terningkast fem for noen dager siden.

Når vi snakker om norsk lansering, mener vi forøvrig norsk lansering. For dersom du har stilt inn PS3-en din med norsk systemspråk, kan du se fram til en liten overraskelse når du fyrer igang spillet:

- Viktor to! Ta kanonen! Halerotoren er ferdig! Hold den i ro! Vi går ned!

Dette er ikke noe vi har oversatt fra en av åpningssekvensene i spillet, men det du faktisk hører i spillet. Jepp, voksenspillet med amerikanske soldater som kjemper mot utenomjordiske i USA er nemlig dubbet til norsk.

- Kan virke merkelig- Vi vet at det kanskje kan virke litt merkelig å lokalisere et spill med 18-årsgrense, men det er et tilbud til de som vil ha det. Ettersom vi har så god plass tilgjengelig på Blu-ray-diskene, er spillet tilgjengelig med de fleste europeiske språk, sier markedssjef Morten Christoffersen hos PlayStation-importøren Nordisk Film Interactive til Dagbladet.no.I den norske hovedrollen i «Resistance 2» finner vi inten ringere enn Håvard «Pelle» Bakke, kjent fra «Pelle og Proffen»-filmene. De siste årene har stemmen hans vært å høre i en rekke filmer og spill.Bakke er ikke alene om å gi norsk stemme til spill. Også Harald Eia er å høre i det ferske PS3-spillet «LittleBigPlanet» - en kanskje mer naturlig kandidat for dubbing til norsk enn voksenspillet «Resistance 2».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer