Avatar har spilt inn seks milliarder kroner

Regissør James Cameron vil slåss med sin egen «Titanic»-rekord.

I 3D: Slike skapninger kan du se i tre dimensjoner dersom du velger 3D-utgaven av «Avatar» - og ifører deg 3D-briller. Foto: Scanpix
I 3D: Slike skapninger kan du se i tre dimensjoner dersom du velger 3D-utgaven av «Avatar» - og ifører deg 3D-briller. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Ifølge Los Angeles Times ble «Avatar» i helga den femte filmen i historien som har spilt inn over en milliard dollar. Nøyaktige tall er 1,033 millioner dollar, eller vel seks milliarder kroner.

Med massiv omtale i ryggen, ventes det at 3 D-filmen vil holde stand i billettluka i lang tid framover. Nå tror flere at regissør James Cameron kan komme til å slå sin egen salgsrekord med «Titanic» (1997).   

KassasuksessCamerons forrige film er fortsatt den mest innbringende noensinne, med et billettsalg på 1, 843 milliarder dollar, eller over ti milliarder kroner.

«Avatar» har allerede solgt bedre enn «The Dark Knight » (1,002 milliarder dollar) og er i ferd med å passere «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest» (1, 066 milliarder dollar) og «Ringenes herre: Atter en konge» (1,119 milliarder dollar).

Bra også i NorgeHer hjemme har snart 300 000 mennesker sett «Avatar» i løpet av filmens første 16 dager på kino.

- Det må sies å være et svært godt besøk, men ikke fullt så høyt som forventet basert på forhåndsomtalen i media. Det er knyttet høye forventninger til «Avatar» blant annet fordi det er en svært påkostet film i 3D og regissørens ry etter å ha laget flere gode filmer tidligere, sier Birgitte Langballe, kommunikasjonssjef i bransjeorganisasjonen Film & Kino til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer