Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Avatar»-spillet er ikke mye å skryte av

- Søvndyssende kjedelig.

|||ETTER Å HA regissert fabelaktige filmer som «Aliens», «Terminator», og «The Abyss», er James Cameron smått legendarisk i min bok - men ikke ufeilbarlig.

Mannen har tross alt ikke lagd en eneste film siden tårehøsteren «Titanic» satte ny rekord for gjennomblaut isfjellromantikk. Har han noe å tilføre spillbransjen tro?

«Avatar: the Game» er ment som en forløper til «Avatar»-filmens hendelser, men ikke tro at noen har tatt hensyn til at du kanskje ikke har sett filmen av den grunn.

HER BLIR DU kastet ut i den dype enden av Camerons badestamp uten at noen gidder å fortelle deg historiens premisser på forhånd.

Det hele foregår på planeten Pandora. Et ugjestmilt sted med giftig atmosfære bebodd av noen digre megasmurfer med tvilsomme katteansikt som kalles Na'Vi.

Det har seg dessverre slikt at denne planeten er rik på naturressurser, noe som selvsagt tiltrekker seg oppmerksomheten til oss mennesker. Vips så kryr det av leiesoldater med overlegen teknologi som kaller seg RDA - og resultatet er den typiske hippietøfler mot industrisvin-konflikten.

1

DU STYRER FØRST en av soldatene og blir introdusert til Avatar-prosjektet, der mennesker kan styre Na'Vi-versjoner av seg selv. Det burde ikke komme som noen stor overraskelse at du etterhvert må ta stilling til om du står på feil side i denne konflikten.

Jeg er lei av å trekke i varselsbjella hver gang et spill basert på en film kommer samtidig som filmen, så jeg har perfeksjonert å imitere lyden av et kompressorhorn med munnen, og denne sto på under hele spillet.

Du styrer en soldat eller Na'Vi fra tredjeperson og skyter dyr og planter mens du utfører oppdrag i velkjent MMO-stil. For dette høster du erfaringspoeng som automatisk låser opp nye våpen og spesialkrefter.

DETTE SYSTEMET burde mange kjenne seg igjen i, men det er også ganske meningsløst. Du får kun nevneverdige mengder av disse poengene i hovedoppdragene. På egenhånd tjener du så lite poeng at det ikke er noen vits i å utforske planeten utenom oppdragene.

Når du først har tjent nok til å gå opp i nivå får du heller ikke velge selv hvilke våpen eller krefter du får. Det gjør dette spillet så lineært at det bare kunne spart seg rollespillelementene.

DET HELE PREGES av hastverk. Fra spillets kjedelige og utdaterte grafikk til de repeterende, kjipe og ofte poengløse oppdragene du må utføre.

Vis mer

Dersom du har en TV som støtter det kan du spille spillet i ekte 3D, men selv uten presterer spillets elendige kamera å fremkalle bilsyke.

Med mindre du elsket filmen er det lite å hente her, og selv da er det vanskelig å få særlig mye ut av «Avatar: the Game». Det er en støvmagnet og vil bli fort glemt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media