Avbryt samarbeidet med Israels nasjonalteater

OPPROP: Vi oppfordrer Nationaltheatret til å ta et moralsk standpunkt og ta avstand fra okkupasjon og brudd på folkeretten.

SIGNALEFFEKT: De politiske handlingene til sterke kulturinstitusjoner som Nationaltheatret gir en viktig signaleffekt, skriver oppropets underskriver gog oppfordrer teatersjefen, Hanne Tømta (bildet), og Nationatheatret til å avbryte samarbeidet med HaBima. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
SIGNALEFFEKT: De politiske handlingene til sterke kulturinstitusjoner som Nationaltheatret gir en viktig signaleffekt, skriver oppropets underskriver gog oppfordrer teatersjefen, Hanne Tømta (bildet), og Nationatheatret til å avbryte samarbeidet med HaBima. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israels seneste militæroperasjoner i de okkuperte palestinske områdene på Vestbredden, Øst-Jerusalem og Gaza slutter seg inn i en lang historie med ekstrem folkerettsstridig voldsbruk mot den palestinske sivilbefolkningen.

Når Israel nyter straffrihet i et storpolitisk spill er det desto viktigere at verdens sivilsamfunn øver press og fordømmer handlingene. Teatersjefen ved Nationaltheatret, Hanne Tømta, har forsøkt å forsvare et påbegynt samarbeid med det israelske nasjonalteateret HaBima selv om teateret bidrar til brudd på folkeretten når de spiller i de ulovlige bosettingene på Vestbredden.

Hun skriver at det er bedre for den palestinske befolkningen med dialog enn den konfronterende linjen som de viktigste palestinske sivile organisasjonene har tatt til orde for i sin oppfordring til boikott, de-investering og sanksjoner (BDS).

Uavhengig av hva man måtte mene om boikott er det i dag en kjensgjerning at en dialog basert basert på ulike styrkeforhold ikke fører fram til en rettferdig og fredelig løsning i konflikten mellom Israel og Palestina.

De politiske handlingene til sterke kulturinstitusjoner som Nationaltheatret gir en viktig signaleffekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer