Avbud til Bjørnsonfestivalen

TOTALITARISME: Jeg trekker meg fordi Jan Myrdal i dag er Nordens fremste venstrefascist, folkemordsforsvarer og diktaturtilhenger.

MØTER PROTEST: Den venstreradikale forfatteren Jan Myrdal er invitert til festivalen i Molde for å snakke om Bjørnson og nasjonstanken. 
Foto: Expressen.
MØTER PROTEST: Den venstreradikale forfatteren Jan Myrdal er invitert til festivalen i Molde for å snakke om Bjørnson og nasjonstanken. Foto: Expressen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Den svenske forfatteren Jan Myrdal  er invitert som en av hovedforedragsholderne ved årets Bjørnsonfestival  i  Molde. Hans nærvær som offisiell gjest ved en festival viet Bjørstjerne Bjørnson gjør at jeg må melde avbud som foredragsholder på Nesset prestegård den 3.september.

JAN MYRDAL er i dag Nordens fremste venstrefascist, folkemordsforsvarer og diktaturtilhenger. Han har systematisk forsvart Pol Pots massedrap på Kambodsjas befolkning, der omkring 1, 7 millioner uskyldige ble myrdet av Røde Khmner-regimet fra 1975 til 1978. Jan Myrdal reiste mye i området på 1970-tallet. Han kan ikke forsvare seg med at han intet så eller intet forstod. Han har lagt for dagen en frapperende mangel på moralsk refleksjon over hva han har vært med på. Denne skjønnmaling av Røde Khmers forbrytelser har vist seg på ny og på ny, sist ved utgivelsen av reportasjeboken «Pol Pots smil» for to år siden.

Jan Myrdal er ved siden av Pål Steigan Nordens fremste politiske pilgrim, ute avstand til å forstå den moralske og politiske innebyrd av hva de var delaktig i som politisk aktive som massemordernes leiesvenner. Myrdal bør bli konfrontert med at en slik massiv historisk glemsel og en slik arrogant moralsk ufølsomhet ikke kan fremføres usjenert, aller minst på en Bjørnsonfestival.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer