- Avdanka? Vi?

Deep Purple betegner påstandene om at de er en gjeng gamle og avdanka rockere som ondsinnede og usanne. - Vi var jo med og fant opp rocken. Ungdommen får finne noe annet å klage på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er i hvert fall ikke noe i veien med snakketøyet til Ian Gillan og Ian Paice. 30 år etter at Purple ble stiftet møtte de to heavy-legendene fans og presse i Oslo i går. På harry-stedet Elm Street signerete de plater til krampa tok dem.

- Hva er dette tullpreiket om at vi er rockdinosaurer? freste Gillan da Dagbladet prøvde seg med et par småkritiske spørsmål.

Gillan og Paice benyttet Oslo-turen til å ta et ordentlig oppgjør med rock som en ungdommelig uttrykksform. Gillan snudde det hele på hodet og sa: - Hei, rock er for voksne folk, ungdommen må finne seg noe annet å gjøre.

Slipper å jobbe

Man kan si hva man vil om Deep Purples nye album, «Abandon», men som typer er i alle fall ikke Gillan og Paice av det livstrette slaget.

- Det fine med å spille i Purple er at vi slipper å jobbe. Alt vi behøver å gjøre er å lage en plate i ny og ne, reise rundt om i verden og spille konserter for folk som elsker oss. Vi kan ikke klage.

Gillan og Paice vet knapt nok hva det vil si å legge ned et ærlig dagsverk. De har vært rockestjerner nærmest siden tidenes morgen. Purple har vært gjennom flere livealbum, medlemsutskiftninger og comeback enn det de selv kan huske. Gillan sier at han ikke engang har hørt liveplate med opptak fra Valle Hovin-konserten i 88.

- Men jeg har hørt om den.

Gillan elsker å spille konserter

- Det er som å ta på seg jakka og stikke ned på puben. Man vet aldri helt hva som skjer, selv om det definitivt er noe kjent med situasjonen.

Yngstemann 75

Kultfilmen «Spinal Tap» om de definitive rock'n'roll-klisjeene, vet Purple-gutta alt om. Filmen er som en dokumentar-film fra Purples karriere.

- Da jeg var med i Black Sabbath på begynnelsen av 80-tallet, øvde vi inn et show med Stonehenge-kulisser. Og det var før vi visste om Spinal Tap-filmen! På den samme turneen reiste vi rundt med en skrikende stunt-dverg. På scena var det så mye tørris at jeg ikke kunne se tekstarkene mine, flirer Gillan.

- Hvor gamle er dere egentlig? Passert 80 nå..?

- Jeg er 75, men så er jeg da også den yngste i bandet, he, he, flirer Ian Paice.

4. juli spiller Deep Purple atter en gang «Smoke On The Water» og resten av schlagerne sine på norsk jord. Det skjer i Oslo Spektrum.

SMOKE ON THE...</B>: Sliten nå? Nei da, Ian Gillan og Ian Paice i Deep Purple reiser fortsatt jordkloden rundt med sitt legendariske hardrock-band.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer