Avdøde Carrie Fisher blir å se i to nye «Star Wars»-filmer

- Fansen fortjener å få se henne. Hun tilhører dem.

GIKK BORT I FJOR: Carrie Fisher døde i romjula i fjor etter et illebefinnende få dager før. Likevel blir hun å se i to nye «Star Wars»-filmer. Foto: AP Photo/Chris Pizzello
GIKK BORT I FJOR: Carrie Fisher døde i romjula i fjor etter et illebefinnende få dager før. Likevel blir hun å se i to nye «Star Wars»-filmer. Foto: AP Photo/Chris Pizzello Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I romjula i fjor ble det kjent at «Star Wars»-skuespiller Carrie Fisher (60), som i flere av de populære filmene spilte prinsessen Leia, hadde sovnet stille inn.

Fisher fikk få dager tidligere, på lille juleaften 2016, en hjertestans på et fly fra London til Los Angeles. Hun ble innlagt som følge av den dramatiske hendelsen, og døde på sykehuset.

Fisher var med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars», og har spilt i «Episode IV: Et nytt håp» (1977), «Episode V: Imperiet slår tilbake» (1981), «Episode VI: Jediridderen vender tilbake» (1983) og «Episode VII: The Force Awakens» (2015).

Mens «Star Wars»-fansen sørget over hennes bortgang, er det nå kjent at Fisher blir å se i både «Episode VIII: The Last Jedi» og en fortsatt navnløs niende film i den megapopulære filmserien. Det melder The New York Times.

Dette er klart etter at Fishers nærmeste etterlatte, Fishers bror og datter, har gitt Disney-konsernet sin godkjenning.

- Fansen fortjener å få se henne. Hun tilhører dem, forklarer bror Todd Fisher.

New York Times mener også vite at Carrie Fischers opptreden i de to neste «Star Wars»-filmene ikke blir CGI-animasjon, men en sammenfatning av scener hun rakk å spille inn til «Star Wars: Episode VII» før hun gikk bort.

- Man spøker ikke med denne arven. Det ville vært som å skrive om Bibelen. For meg er «Star Wars» den hellige gral innen historiefortelling, og man kan ikke tukle med det, sier Todd Fisher videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer