Avdøde Gandolfini spiller mot Noomi Rapace

Premiereklar etter sin død.

Død: Skuespiller James Gandolfini døde i natt, men kommer på kinolerretet i 2014 i filmen «Animal Rescue». Foto: Scanpix
Død: Skuespiller James Gandolfini døde i natt, men kommer på kinolerretet i 2014 i filmen «Animal Rescue». Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): James Gandolfini (51), mest kjent for rollen som mafiabossen Tony Soprano, døde i natt. Dødsårsaken er ikke bekreftet, men en representant for tv-selskapet HBO, gjengitt av New York Times, sier at det kan dreie seg om et hjerteinfarkt.

Til tross for at Gandolfini for de aller fleste er synonymt med Tony Soprano, har han også spilt i flere andre filmer og serier.
Og i likhet med Heath Ledger, som døde i 2008, kommer premieren på Gandolfinis siste film etter hans bortgang.

- En ære Krimdramaet «Animal Rescue», der Gandolfini spiller mot Tom Hardy og svenske Noomi Rapace, er ifølge nettsiden IMDB er nå i post-produksjon, og skal etter planen ha premiere i 2014.

- Det var en ære å jobbe med Gandolfini, og en ren nytelse å se ham jobbe, sier regissør Michael Roskam til The wrap i forbindelse med skuespillerens bortgang.

Roskham mener Gandolfini var en av de aller fremste skuespillerne i verden.

- Jeg er veldig trist, og tankene går til familien. Jeg ønsket å gjøre ham stolt med filmen vi lagde sammen, og nå vil den hedre hans minne, sier regissøren.

Hylles på filmfestival «Animal Rescue» er skrevet av Dennis Lehane, som blant annet har skrevet romanen «Mystic River», som den kritikerroste filmen med samme navn er basert på.

Gandolfini døde under en ferietur i Roma, men det var også planlagt at han skulle innom filmfestivalen i Taormina der han blant annet skulle motta en pris.

- Vi er svært triste, og hadde kontakt med Gandolfini for kort tid siden. Han var veldig glad for å skulle motta prisen og for å være i Italia, sier Marco Sesti, en av festivalsjefene i en uttalelse.

- Han var en skuespiller som bedre enn noen annen har tolket det italiensk-amerikanske, med hans kontrastfylte personlighet, ambisjoner, smerte og humor, sier Sesti som opplyser at de vil organisere en egen hyllest til Gandolfini under festivalen.

Siste film: Noomi Rapce, som slo gjennom i rollen som Lisbeth Salander, spiller mot avøde James Gandolfini i «Animal Rescue» som har premiere neste år. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
Siste film: Noomi Rapce, som slo gjennom i rollen som Lisbeth Salander, spiller mot avøde James Gandolfini i «Animal Rescue» som har premiere neste år. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer