Anmeldelse Film «Avengers: Infinity War»

«Avengers: Infinity War»: Nå gidder de knapt redde verden

Er vi fremme snaaart?

OVERBEFOLKET: Krigen er endeløs i «Avenges: Infinity War», men Robert Downey jr. har i alle fall noe av sjarmen i behold. Video: Marvel Studios Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Altså, jeg bestrider ikke at det er kjekt å ha dem. Når forvokste narsissister med dårlig tannstilling fra det ytre rom bestemmer seg for å angripe menneskeheten, er det riktig hyggelig at det kan komme en fyr med kappe, trikot, superkrefter og stort årlig hårspraybudsjett og sparke dem bestemt ut igjen. Eller fem, eller åtte.

Men det er en stund siden akkurat denne superheltgjengen, The Avengers, faktisk har reddet verden. For hvis verden faktisk skulle bli reddet, ville ingen løse flere Avengers-billetter, og derfor er verden per definisjon ureddbar. Historiens løsning kan ikke være en løsning, for da får man ikke med seg oppsparket til neste runde. Den herlige første «The Avengers», fra 2012, bød kampen om verdensherredømme opp til munter dans.

Men nå er det blitt så mange Avengers-filmer at de ikke gidder å late som en gang. Dette er ikke en fortelling, det er to og en halv times registrering av skrapmetall og lyskjegler som barker sammen, uten at noe egentlig har begynnelse eller slutt. Tittelen «Avengers: Infinity War» oppleves som helt presis, og det er knapt noen kompliment.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer