SUPERHELTER: Elizabeth Olsen i rollen som Scarlet Witch. Foto: Marvel 2015 / The Walt Disney Company Nordic
SUPERHELTER: Elizabeth Olsen i rollen som Scarlet Witch. Foto: Marvel 2015 / The Walt Disney Company NordicVis mer

«Avengers»-manus ble brent for å unngå lekkasjer

- Det er ganske sykt.

(Dagbladet): Den andre filmen om flere av superheltlaget i Marvels massive tegneserieunivers, «Avengers: Age of Ultron», hadde premiere på norsk kino i går. Denne gangen blir de satt  på en stor prøve i møte med superskurken Ultron.

Den første filmen ble Hollywoods største kassasuksess noensinne, og da oppfølgeren hadde premiere i Storbritannia tidligere i uka, kunne flere av skuespillerne røpe at det har vært et strengt sikkerhetsopplegg rundt filmens manus. Det skriver BBC Newsbeat.

På rollelista står navn som Scarlett Johanson, Chris Evans og Robert Downey Jr.

- Ble makulert - Vi måtte brenne de sidene fra manuset, som vi hadde spilt inn samme dag. Vi fikk ikke ta dem med oss hjem, sier skuespiller Elizabeth Olsen til BBC Newsbeat, og fortsetter:

- De ble tatt fra trailerne våre, og ble makulert. Det er ganske sykt.

Olsen spiller karakteren Scarlet Witch i filmen, og er lillesøstera til de verdenskjente tvillingsøstrene Ashley og Mary-Kate Olsen.

Paul Bettany, som spiller The Vision, la til at manuset ble levert ham rett i hendene, og at han ikke kunne få det tilsendt per mail.

Konfidensielt I tillegg måtte han skrive under en konfidensialitetsavtale. Frykten skal ha vært hacking og lekkasjer av detaljer rundt filmen.

- Det var skrevet navn over alle sidene, så jeg ikke kunne tvitre dem. Manuset ble levert med en sikkerhetsvakt, sier Bettany ifølge Newsbeat.

Filmens regissør Joss Whedon uttalte forrige uke til The Bulletin at originalmanuset til filmen var helt krise. Det skal han ha fortalt i et møte med Marvel Studios, noe som førte til at utkastet som Disney opprinnelig satt på skal ha blitt forkasta.