STJERNEGJENGEN: Joss Whedon (til høyre) tenker nytt når han gir ut sin nyeste film, «In Your Eyes». Her flankert av «Avengers»-skuespillerne. Foto: NTB Scanpix
STJERNEGJENGEN: Joss Whedon (til høyre) tenker nytt når han gir ut sin nyeste film, «In Your Eyes». Her flankert av «Avengers»-skuespillerne. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Avengers»-regissørens nye trekk blir sett på som banebrytende i filmbransjen

Slipper sin nye film rett på nett.

Joss Whedon slipper sin nye film rett på nettet i det som blir sett på som et banebrytende trekk i filmbransjen. Før pleide filmer som ikke gikk på kino, såkalte «rett på video»-filmer, å være regnet som B-filmer. Men det kan forandre seg.

Whedon, som har stått bak suksesser som «Buffy, vampyrenes skrekk» og «The Avengers», er nå den mest profilerte Hollywood-regissøren som slenger seg på rett på nett-trenden.

Hans siste film, «In Your Eyes», blir nemlig ikke satt opp på kino, men legges rett ut på nett. Filmen kan ses gjennom nettjenesten Vimeo, men det koster penger. 5 dollar, eller 30 kroner, skal filmskaperen ha for en visning av filmen.

Filmen var tilgjengelig på nett samtidig med at den hadde verdenspremiere på Tribeca-festivalen i New York.

- Dette er ikke bare verdenspremieren, det er verdensslippet. Fra nå er «In Your Eyes» tilgjengelig for alle på nett. Dette er spennende fordi vi får utforsket en ny distribusjonsmåte, og så får vi fem dollar, sier Whedon.

(NTB)