Avett Brothers på sitt mest kreative

Anmeldelse: Gnistrende folkrock og -pop fra en av sjangerens beste.

I STORSTUA: The Avett Brothers begynte som en trio, men er nå en kvartett - med Joe Kwon som nykommeren. Seth Avett til venstre i Madison Square Garden, New York, i april. Foto: RMV / REX / Shutterstock / NTB Scanpix 
I STORSTUA: The Avett Brothers begynte som en trio, men er nå en kvartett - med Joe Kwon som nykommeren. Seth Avett til venstre i Madison Square Garden, New York, i april. Foto: RMV / REX / Shutterstock / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: The Avett Brothers fra Nord-Carolina, USA, fikk sitt gjennombrudd med «I and Love and You» (2009), som også var deres første album med Rick Rubin (53) som produsent. Siden har de holdt seg til mannen som «gjenoppfant» Johnny Cash gjennom utgivelsen av det som ble en lang rekke plater med under merkelappen American Recordings.

Imponerende cv

Artisten får all credit, men man skal ikke undervurdere en god produsent. Rick Rubin kan kalle seg superprodusent om han vil. Han har en imponerende cv som produsent av store artister innenfor så forskjellige sjangrer som rap, metal, pop, rock og country, og ble i følge Wikipedia kåret til «den viktigste musikkprodusenten de siste 20 årene» av MTV i 2007. Time Magazine har plassert ham på lista over «verdens 100 mest innflytelsesrike personer».

Denne mannen sørger nå for at The Avett Brothers framstår som et ganske annet - og musikalsk mer spennende - band enn da de debuterte for åtte album og 16 år siden.

Høydepunkt

Akustisk orienterte «The Carpenter» var et høydepunkt i plateåret 2012. «Magpie and the Dandelion», som ble spilt inn samtidig og gitt ut året etter, bærer til en viss grad preg av overskuddsmateriale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer