Alec Baldwin:

Avfyrte skudd - kvinne døde

En filmfotograf døde og regissøren ble skadd da Alec Baldwin avfyrte et rekvisittvåpen under innspillingen av filmen «Rust». Hendelsesforløpet er uklart.

SKUTT: Her avfyrte skuespiller Alec Baldwin skudd ved et uhell under filminnspilling. En person døde i hendelsen. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 42 år gamle filmfotografen Halyna Hutchins ble fløyet til sykehus, der hun ble bekreftet død. Den 48 år gamle regissøren Joel Souza får akuttbehandling, opplyser politiet i Santa Fe i New Mexico.

Polititalsmann Juan Ríos bekrefter at Baldwin håndterte våpenet selv.

Ríos opplyser at politiet forsøker å finne ut om hendelsen var en ulykke. Det er ingen siktelser i saken, og etterforskningen er åpen, påpeker polititalsmannen i en pressemelding.

Avhøres

En etterforskningskilde sier til avisa Santa Fe New Mexican at 63 år gamle Baldwin, som er filmens produsent, er blitt avhørt. En fotograf og journalist fra avisa så Baldwin gråtende utenfor sheriffens kontor, skriver avisa.

En talsperson for Baldwin har sagt at ulykken skjedde som følge av at et rekvisitt-våpen med løsskudd som brukes i innspillingen, ble avfyrt ved en feiltakelse.

Politiet ble tilkalt i 2-tiden torsdag ettermiddag til ranchen Bonanza Creek Ranch, som er blitt brukt til mange filminnspillinger tidligere, inkludert Tom Hanks' siste western i fjor.

Politiet avhører vitner og undersøker hvordan våpenet kunne avfyres, og hva slags prosjektiler som eventuelt ble brukt. Det regnes som lite sannsynlig at noen kan bli drept av løskrutt på mellomlangt hold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.