- Avgangen er gjennomtenkt og etter egen vilje

Avtroppende Morgenblad-redaktør Alf van der Hagen skal nå skrive bok om Dag Solstad.

GÅR AV: Morgenbladets redaktør Alf van der Hagen går av etter uenighet med styret. Han har hatt stillingen i ni år. Foto: Berit Roald / SCANPIX
GÅR AV: Morgenbladets redaktør Alf van der Hagen går av etter uenighet med styret. Han har hatt stillingen i ni år. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble kjent at Alf van der Hagen slutter som ansvarlig redaktør for Morgenbladet etter ni år i jobben.

- Bakgrunnen for fratredelsen er at styret og ansvarlig redaktør ser ulikt på spørsmål knyttet til den videre drift av Morgenbladet, står det i en pressemelding.

Journalisten.no refererte i ettermiddag til kilder som forteller at van der Hagen ønsket permisjon for å fullføre en samtalebok med Dag Solstad, noe styret ikke ønsket å gi.

- Boka er viktig Ifølge Journalisten.no skal avgangen skyldes at «avisen har behov for en toppleder som er dedikert til avisen, og som både kan og vil være tilstede i tiden framover».

- Jeg har bestemt meg for å ikke kommentere uenigheten med styret, men kan bekrefte at det er viktig for meg å utgi en slik samtalebok med Dag Solstad, sier Morgenblad-redaktør Alf van der Hagen til Dagbladet, og legger til:

- Jeg kan forsikre om at min avgang er både gjennomtenkt og etter egen vilje,

- Fantastisk Overfor Dagbladet hevder styrets leder at bokprosjektet ikke er en del av uenigheten som ligger til grunn for avgangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer