Avhengige av krigen

- Finnes det deler av kriminalsystemet som i dag er «avhengige» av et totalforbud mot narkotika?

LETTE BESLAG: Cannabisbeslag gir høy oppklaringsprosent. Onsdag bestemte Ap's stortingsgruppe seg for å si nei til heroinassistert behandling. «Finnes det deler av kriminalsystemet som i dag er «avhengige» av et totalforbud? spør artikkelforfatteren. 
Foto: Lars Myhren Holand
LETTE BESLAG: Cannabisbeslag gir høy oppklaringsprosent. Onsdag bestemte Ap's stortingsgruppe seg for å si nei til heroinassistert behandling. «Finnes det deler av kriminalsystemet som i dag er «avhengige» av et totalforbud? spør artikkelforfatteren. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Narkotikakrigen: Rusdebatten sprer seg på ny over landet. Denne gangen kan det se ut til at også politikere må ta stilling i et etterlengtet spørsmål: Bør Norge opprettholde den harde linjen i krigen mot narkotika?

Krigen mot narkotika (War on drugs) er navnet på kampanjen fra 70-tallets USA som er opphav til Norges ruspolitikk. Krigen er nulltolerant, og prinsippene styrer i en motivert og tøff strategi mot den narkotiske samfunnstrusselen. Selv om den harde linjen mot rus er mest kjent, finnes alternativet i tiltakene for skadereduksjon. Utdeling av brukerutstyr, LAR og sprøyterom er resultater av at skadereduksjon og smittebegrensende tiltak er anerkjente og effektive.

Rusdebatten har mange aktører, blant annet Norsk narkotikapolitiforening (NNPF). Foreningen beskrives på deres hjemmesider som «et supplement til offentlige tilbud i kampen mot narkotika» - totalforbudet som stadig kritiseres fra flere hold, blant annet av Global Commision on drug policy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer