Avicii hadde nytt album klart da han døde: - Den beste musikken på flere år

- Man måtte dra ham ut av studio: «Tim, kom igjen. Gå og legg deg. Få litt hvile.» … Det er en tragedie.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyheten om at den svenske EDM-artisten Tim Bergling (28), bedre kjent under artistnavnet Avicii, er gått bort, slo ned som ei bombe i svenske medier like før klokka halv åtte fredag kveld.

Den unge musikeren ble funnet død fredag, mens han befant seg i Muscat i Oman. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Siden sjokknyheten om dødsfallet kom ut har både fans og musikkprofiler tatt til sosiale medier for å sende sine varmeste kondolanser. Flere hyller også den svenske artistens liv ved å dele sine beste minner av Aviciis musikk.

Nå avslører Neil Jacobsen, sjef i Geffen Records, at Avicii hadde et nytt album så godt som klart før han døde brått.

Ifølge Expressen hadde Tim «Avicii» Bergling jobbet med et nytt studioalbum siden begynnelsen av året, sammen med låtskrivere som Carl Falk, Jocke Berg fra Kent og Vincent Pontare.

- Skal snakke med familien

Bare 48 timer før sjokkmeldingen om at Bergling var død gikk verden rundt, hadde han snakket med Jacobsen på telefonen. De to diskuterte da hvilke gjesteartister som skulle være med på albumet. Hva som nå kommer til å skje med musikken er foreløpig uklart.

- Jeg aner ikke. Jeg kommer til å sette meg ned og snakke med familien når alle har fått anledning til å puste igjen. Jeg har aldri opplevd at noe slikt har skjedd med en artist som jeg har jobbet så tett med tidligere. Jeg håper på å få råd fra familien, så vi kan finne ut av hva Tim hadde ønsket at vi skulle gjøre, sier Jacobsen til Variety.

Beste musikken på flere år

Den erfarne bransjemannen beskriver Aviciis nye låter som artistens beste på mange år.

- Vi jobbet med det, og det var den beste musikken hans på flere år, for å være helt ærlig. Jeg vet det, fordi jeg jobbet med ham på alle albumene hans. Han var så inspirert, så gira, sier han og legger til:

- Vi måtte sette tidsgrenser på når vi skulle slutte for dagen, for Tim kunne holde på i 16 timer i strekk. Det lå i hans natur. Man måtte dra ham ut: «Tim, kom igjen. Gå og legg deg. Få litt hvile.» … Det er en tragedie. Vi har denne fantastiske, magiske musikken, sier han.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

Hyllet og hedret

Dagen etter at den svenske artisten brått ble funnet død, holdt fansen minnestund - med Aviciis musikk, dans, taler og ett minutts stillhet - for 28-åringen på Sergels torg i Stockholm.

Minnestunden, som du kan se utdrag fra over, begynte klokka 16 lørdag ettermiddag, og varte en drøy time.

Ifølge SVT hadde flere hundre mennesker møtt opp for å hedre den verdenskjente musikeren.

- Vi er store fans av ham. Det betyr mye for oss å ha ett minutts stillhet, og det kommer til å bli veldig følelsesladd, forteller svenske Arman Cinkitas, som arrangerer minnestunden, til kanalen.

Avicii var selv født og oppvokst i den svenske hovedstaden. Musikeren befant seg i Midtøsten, i Omans hovedstad Muscat, da han ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor den unge artisten gikk bort - så altfor tidlig.

Tidligere i dag opplyste riktignok det lokale politiet til SVT at de er kjent med hva som har forårsaket Aviciis tidlige bortgang. Det utelukket samtidig at det har skjedd noe kriminelt.

- Vi har all informasjon, vi vet hva som har skjedd, men vi kommer ikke til å slippe det til media, fortalte politiet.

Avicii har også blitt hedret av en rekke musikkprofiler. Blant dem mannen som flere ganger har erklært Avicii som sitt store idol, Kyrre Gørvell-Dahll (26) - bedre kjent under artistnavnet Kygo.

«Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du har gitt til verden med musikken din», skriver Kygo på Instagram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer