Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avicii og VMA

Avicii: Hedret med pris etter sin død

Stjernen fikk pris under MTVs prisutdeling.

HEDRET: Avicii (Tim Bergling) under en festival i Gøteborg i 2015. I natt ble han hedret med pris under MTVs prisutdeling Video Music Awards. Foto: AFP Photo / NTB scanpix
HEDRET: Avicii (Tim Bergling) under en festival i Gøteborg i 2015. I natt ble han hedret med pris under MTVs prisutdeling Video Music Awards. Foto: AFP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I natt gikk den glamorøse prisutdelingen MTV Video Music Awards (VMA) av stabelen i New York.

Men midt i all festivitasen hadde en pris en alvorligere undertone: Avicii vant prisen for «Best Dance Video», sammen med den britiske artisten Rita Ora. Prisen fikk de for deres samarbeide om låta «Lonely together», melder Variety.

Det er knappe fire måneder siden svenske Avicii, som egentlig het Tim Bergling, døde i Oman, bare 28 år gammel. Siden da er det blitt kjent hvordan verdensstjernen slet med angst, rus og dårlig helse.

Avicii har tidligere blitt nominert til MTVs priser flere ganger. I 2012 ble han nominert for beste elektronic dance video og beste koreografi, med «Levels». I 2014 fikk han nominasjoner for både hitene «Wake med up» og «Hey Brother».

I år var videoen til «Lonely Together» også nominert for beste visuelle effekter.

Sang for Avicii

Artisten Rita Ora, som vant prisen sammen med Avicii, mottok prisen. Hun var blant dem som hedret Tim Bergling i går.

Under en konsert i Essex i helgen spilte hun «Lonely together», ifølge britiske Mirror. Der skal hun ha felt en tåre og fortalt fansen at hun burde ha sunget sammen med sin nære venn.

MOTTOK PRISEN: Artisten Rita Ora med prisen backstage. Foto: Reuters / NTB scanpix
MOTTOK PRISEN: Artisten Rita Ora med prisen backstage. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

I august fikk Avicii også en annen pris posthumt, den svenske musikkprisen Rockbjörnen for sangen «Without you». Da mottok hans far Klas Bergling prisen på vegne av sønnen, og sa at det varmet å få prisen og ikke minst all støtten.

- Fra fansen hans og alle andre, det har kommet fra kirker, skoleklasser, festivaler og mange andre, og det har nesten vært ubegripelig. Det varmer hjertene til oss i familien i denne tøffe perioden. En stort takk til dere alle, sa Bergling, ifølge Aftonbladet.

Camila Cabello beste artist

De andre store vinnerne under VMA var artistene Camila Cabello, Childish Gambino og Cardi B, ifølge Variety.

Den 21-år gamle Camila Cabello fikk både den gjeve prisen for beste artist, samt prisen for årets video, med videoen til låta «Havana».

Rapartisten Childish Gambino, eller Donald Glover som han egentlig heter, vant tre priser med den mye diskuterte videoen «This is America».

Videoen, som er regissert av japanske Hiro Murai, vant både prisen for beste regi, beste koreografi og beste «video med samfunnsbudskap».

Rapartisten Cardi B vant prisen for beste nye artist. Hun fikk også pris for samarbeidet med Jennifer Lopez og DJ Khaled om låta «Dinero».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!