FRYKTER DØDSLISTER:  Avisa The Sun frykter at radikale islamister lager dødslister med britiske jøder. Faksimile fra artikkelen.
FRYKTER DØDSLISTER: Avisa The Sun frykter at radikale islamister lager dødslister med britiske jøder. Faksimile fra artikkelen.Vis mer

- Avis bløffer om «dødslister» mot jøder

Ville boikotte Amy Winehouse.

(Dagbladet.no): Et britisk nettforum oppfordrer landets muslimer til å boikotte prominente britiske jøder.

Utenriksminister David Miliband, forretnings-mannen sir Alan Sugar , Amy Winehouse og stjerneprodusent Mark Ronson er noen av jødene som utpekes.

Det fikk den britiske tabloidavisen The Sun til å se terrorister på høylys dag.

- Forbereder dødelig angrep
- I går kveld vokste frykten for at hatefulle islamske ekstremister lager en «dødsliste» over Storbritannias ledende jøder. Dette bringer midtøstenkonflikten fryktelig nærme oss her hjemme, skriver the Suns journalister i artikkelen som var hovedoppslag på onsdag.

- Den britiske antiterror-eksperten Glen Jenvy er overbevist om at forumet brukes til å forberede et dødelig angrep på britiske jøder, heter det i saken som har blitt sitert i alt fra Haaretz til NME.

Avisen trekker en parallell fra bloggtråden til al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahiris erklæring tidligere denne uka, om at «drap på Israels folk over hele verden er nå legitimt».

- Skriv høflige brev!
Det var imidlertid aldri snakk om dødslister. Tvert i mot oppfordret nettforumet Ummah.com til fredelige aksjoner.

- Vi bør lage en liste over de rikeste jødene, så vi kan skrive høflige brev til dem for å minne dem på urettferdighetene Israel begår og be dem la være å støtte Israel, skriver «Saladin1970», som utover i forumtråden også oppfordrer muslimske individer og organisasjoner til en felles boikott.

- Ble ikke kontaktet
Nowas Ibrahim, talsmann for Ummah.com, er oppgitt over anklagene.

- Vi er ikke overrasket, for å si det slik. Det er ikke første gang the Sun tar oppslag ut av løse lufta. Avisen kontaktet oss ikke før de trykket saken, og det sier vel sitt om motivet deres, sier Ibrahim til Dagbladet.no.

- Når det gjelder den såkalte terroristeksperten, så har vi ingen ide om hvem han kan være. Men vi har sporet ip-adressen til et innlegg som siteres i The Sun, til en frilansjournalist. Det sier jo litt, tilføyer Ibrahim.

For øvrig opplyser The Sun at utenriksministerens kontor nektet å kommentere saken.

TRUET? Amy Winehouse er nok sin egen verste fiende fremdeles, til tross for the Suns oppslag om at britiske muslimer vil henne til livs. Foto: Scanpix.
TRUET? Amy Winehouse er nok sin egen verste fiende fremdeles, til tross for the Suns oppslag om at britiske muslimer vil henne til livs. Foto: Scanpix. Vis mer
TRUET?  Det sier vel sitt at ingen ved utenriksministerens kontor ønsker å kommentere saken. Her møter David Miliband palestinernes president Mahmoud Abbas før tirsdagens møte i Sikkerhetsrådet. Foto: Scanpix.
TRUET? Det sier vel sitt at ingen ved utenriksministerens kontor ønsker å kommentere saken. Her møter David Miliband palestinernes president Mahmoud Abbas før tirsdagens møte i Sikkerhetsrådet. Foto: Scanpix. Vis mer
TRUET? Militante islamister anser neppe Mark Ronson som en stor fiende. Foto: Scanpix
TRUET? Militante islamister anser neppe Mark Ronson som en stor fiende. Foto: Scanpix Vis mer