GROV FEIL:  Avisa New Zealand Herald gjorde en grov feil, da de valgte å bildelegge en sak om en avdød israelsk soldat med et bilde av den avdøde Jackass-stjerna Ryan Dunn. Foto: NTB Scanpix
GROV FEIL: Avisa New Zealand Herald gjorde en grov feil, da de valgte å bildelegge en sak om en avdød israelsk soldat med et bilde av den avdøde Jackass-stjerna Ryan Dunn. Foto: NTB ScanpixVis mer

Avis trykket bilde av «Jackass»-stjerne i stedet for avdød israelsk soldat

- Helt uakseptabelt, sier redaktør.

(Dagbladet): Avisa New Zealand Herlald publiserte ved en feil et bilde av den avdøde «Jackass»-stjerna Ryan Dunn, i en sak om en israelsk soldat som døde i Gaza. Nå beklager avisa.

Det skriver The Guardian.

Fant på Facebook Saken omhandlet soldaten Guy Boyland, som flyttet til Israel fra New Zealand som barn, og som nylig døde i krigen i Gaza.

Feilen skal visstnok ha oppstått fordi Boyland skal ha lagt ut flere bilder av Ryan Dunn på sin personlige Facebook-side. Trolig fordi han var fan av den avdøde stjerna.

Avisa skal ha funnet bildene på Facebook-siden, og skal ha trodd at bildene var av Boyland. De brukte dermed disse bildene i saken.

Redaktøren beklager Redaktør i avisa, Shayne Currie, skal ha beklaget personlig til Boylands familie, og har også kommet med en offentlig beklagelse på avisas nettside.

- Hans familie har vært utrolig tilgivende gitt situasjonen. Jeg har beklaget for at vi har gjort sorgprosessen verre, og har lovet å informere dem om hvordan dette kunne skje. Det er åpenbart helt uakseptabelt. Jeg vil også beklage til våre lesere. Folket stoler på at vi gjør ting riktig, og vi må sørge for at dette aldri skjer igjen. Vi jobber nå med å finne ut av hvordan disse to bildene ble valgt ut, med hensikt om å endre rutiner slik at dette ikke skjer i fremtiden, skriver han.