Avisredaktør skrev om selskaper han eide

- Jeg ser i ettertid at dette er kritikkverdig, sier sjefredaktøren i Vårt Land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sjefredaktør Helge Simonnes i dagsavisen Vårt Land er svært aktiv på Oslo Børs, noe hans egne ansatte ikke har vært kjent med før Dagbladet.no avdekket dette.

Simonnes sier til Dagbladet.no at han mener han kan kombinere jobben som redaktør og aksjeinvestor, selv om han skriver lederartikler og kommentarer i avisen. Han mener også han har et ryddig og bevisst forhold til problemstillinger som måtte dukke opp.

Ingen finansavis

Sjefredaktøren poengterer også at Vårt Land ikke er noen næringslivsavis, men en avis som første og fremst skriver om kristne og andre religiøse miljøer.

- Om redaksjonen i Vårt Land får inn et tips, for eksempel om fusjonsforhandlingene mellom Statoil og Hydro. Lar dere da være å skrive om dette fordi dere er en avis som skal dekke det kristne miljøet i Norge?

- Nå mener jeg det er et hypotetisk spørsmål, men skulle vi få et slikt tips så ville vi skrevet om det. Men vi skriver relativt lite om børsselskaper, og gjør vi det så er det som regel kritiske reportasjer. Jeg vil påstå at våre artikler ikke påvirker aksjekursene. Det er det andre avisers artikler som gjør, sier Simonnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer