Avkledd Aqua-Lene

Faktisk så dårlig som man kunne frykte.

CD: Det hadde egentlig vært gøy med en positiv Lene Nystrøm-oppreisning etter den kampanjeaktige slakten av singelen «It's Your Duty» tidligere i sommer. I kjølvannet fulgte de meningsløse sammenlikningene med «den andre Lene», Lene Marlin. Det ble Dårlige-Lene mot Flinke-Lene.

Aqua-Lene har, på sitt vis, fått janteloven til å dirre enda mer enn Åsne Seierstad. Lene N. søker, og liker, det glamorøse, silikonfylte superstjernelivet. Dette i skarp motsetning til den sarte, innadvendte Lene M, som med sin lite spissformulerte framtoning minner om de forsagte idrettsheltene nordmenn setter slik pris på. Lene Nystrøm er John Carew mot Lene Marlins Vegard Ulvang.

Men altså: Det finnes god og dårlig popmusikk, og «Play With Me» tilhører utvilsomt sistnevnte kategori. Dette har ikke noe med Lenes tabloide, janteutfordrende personlighet å gjøre. Det har å gjøre med rent artistiske svakheter. Lene Nystrøm står avkledd igjen uten nevneverdig musikalsk eller vokalmessig ære.

Plata er to småhederlige unntak unna å være en praktkalkun. «Pretty Young Thing» er lett, radiovennlig Natalie Imbruglia-kommerspop med svært lav provokasjonsfaktor. «We Wanna Party» inneholder noen hysteriske enlinjere (smaksprøve: «Got life confused with my designer jeans» ) men er musikalsk en stringent, hardtrockende klubbsak med et melodiøst refreng. Resten er sørgelige greier, uegnet for så vel radio som dansegolv.

Den omstridte singelen «It's Your Duty» legger seg omtrent på midten kvalitetsmessig. En Playboy-bildeserie er nok helt nødvendig for å få solgt plata, selv om Lene hevder at dette ikke er årsaken til at hun stiller opp i mannebladet. Det er jo tross alt en plikt Lene har. «It's your duty to shake that booty», liksom.

Troverdigheten hennes er ikke imponerende når man ser linjer som dette i lys av den forsøksvis alvorlige, men svært langt fra vellykkede bullimilåta «Scream» .

Ellers byr «Bad Coffee Day» på tekstlinja «Maybe I'm just filling space» , hvor Lene fortjener snekkersvennebrev for klokkerent spikerhodetreff.