HOLDER SEG FAST: Mens de andre værdamene har forsvunnet én etter én, har Eli Kari Gjengedal ingen planer om å gi seg som værmelder i Storm og TV 2. Foto: PAUL S. AMUNDSEN
HOLDER SEG FAST: Mens de andre værdamene har forsvunnet én etter én, har Eli Kari Gjengedal ingen planer om å gi seg som værmelder i Storm og TV 2. Foto: PAUL S. AMUNDSENVis mer

Avkrefter planer om karrierebytte

I stedet har Eli Kari Gjengedal fått hjelp av sønnen (6) med sin nye værbok.

(Dagbladet): - Sønnen min på seks år spør mye om været. Barn er mye ute og føler været på kroppen mer enn oss voksne. Da blir de også nysgjerrige på hvordan de forskjellige fenomenene oppstår, sier Eli Kari Gjengedal til Dagbladet.

Med sine 11 år foran norges- og verdenskartet er Gjengedal den værpresentatøren med lengst erfaring av alle TV 2-profilene.

Stortrives i jobben Kjente og kjære værmeldere som Elin Tvedt, Isabella Martinsen og Benedikte Rasmussen har alle skiftet karriere.

Men Gjengedal stortrives fortsatt med å fortelle nordmenn om de bør pakke gummistøvler eller solkrem før langhelga på fjellet.

Får kjeft for regn - Hvis jeg ikke hadde likt at folk stopper meg på gata, hadde jeg nok sluttet. Jeg får kjeft hvis det er dårlig vær, men ros og gratis lunsj på konditoriet i Bergen hvis sola skinner. Det er veldig rørende når folk kommer bort med tårer i øynene og takker for alle de fine åra jeg har vært på tv, sier Gjengedal, som for to år siden fikk mye oppmerksomhet da hun sang en hel værmelding.

Fortsatt har flere av de tidligere værdamene god kontakt.

- Vi er veldig gode venner, som prøver å møtes noen ganger i året for en god tur på byen. Vi er en håndfull jenter med veldig spesiell jobb, og har mye å snakke om, sier Gjengedal.

Gir bok nummer fire Nå er den sprudlende TV 2-værmelderen klar med sin fjerde bok, «Moro med vær». Boka er rettet mot barn, og forklarer blant annet en rekke værfenomener.

Gjengedal innrømmer at hun har fått god hjelp av sønnen Nikolai med kvalitetssikring av forklaringene.

- Sønnen min og fetteren hans har fått lese en del av boka, og de skjønte godt det jeg prøver å forklare. Jeg har prøvd å skrive på en frisk, morsom og forståelig måte - også for voksne, sier Gjengedal.

Avkrefter rykter om jobbytte Til tross for 11 år i TV 2-været har ikke den populære værdama fra Leikanger i Sogn og Fjordane tenkt seg bort fra skjermen. Tidligere i måneden meldte VG at hun og kollega Desta Marie Beeder ønsker seg til en rykende fersk jobb i solfylte Rio de Janeiro.

Men Eli Kari-fans kan slappe av - Gjengedal har ikke tenkt seg til Brasil.

- Det var en video vi laget internt for å kvikke opp stemningen blant blåfrakkene på kontoret i forbindelse med en nyopprettet stilling i Brasil. Sjefene syntes videoen var så morsom at de la den ut på nettet. Men vi hadde aldri planer om å slutte, det var en misforståelse, forsikrer Gjengedal.