Eurovision:

Avkrefter ryktene

Andreas «TIX» Haukeland avkrefter at han skjuler seg bak masken til «DJ Astronaut» i Eurovision. Et stunt under Dagsrevyen har skapt full forvirring denne uka.

TAR AV SEG MASKA: Ble Tix avslørt som DJ'en til Subwoolfer direkte på Dagsrevyen? Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det vært store spekulasjoner om artisten Andreas «TIX» Haukeland skjuler seg bak masken til «DJ Astronaut» i Subwoolfer.

Ryktene skjøt særlig fart etter han viste seg på Dagsrevyen tidligere denne uka iført kostymet til «DJ Astronaut». NRK slo fast at TIX var DJ Astronaut, men nå avkreftes ryktene, skriver NRK i en pressemelding.

- Lurt trill rundt

TIX skal nemlig få oppdraget med å dele ut jurystemmene i Eurovision-finalen lørdag.

- Det er et ærefullt oppdrag. Jeg er kanskje mer nervøs for dette enn opptredenen under Eurovision i fjor. Det er jo en direktesending for 200 millioner mennesker det er snakk om, og det er en veldig seriøs setting, så jeg setter stor pris på tilliten, sier TIX til NRK.

Han forteller også hva han gjorde under Subwoolfers opptreden under semifinalen tirsdag.

- Mens Subwoolfer sto på scenen under tirsdagens semifinale, koste jeg meg på tribunen og heiet sammen med en drøss med norske supportere, sier TIX videre.

- Mysteriet om hvem som befinner seg bak maskene lever med andre ord videre, sier delegasjonsleder Stig Karlsen i pressemeldingen.

Overfor Medier24 sier redaksjonssjef i NRK Kultur og underholdning, Marianne Ytre-Eide, at de ble lurt.

- Her ble vi lurt trill rundt. Vi trodde at Tix ble avslørt som astronauten. Våre journalister fra NRK nyheter behandles likt som andre medier og vi reagerte journalistisk. I ettertid har vi ikke fått tak i hverken Tix eller kommunikasjonavdeligen for å bekrefte eller avkrefte. Vi fikk pressemelding samtidig som alle andre nå, sier Ytre-Eide til Medier24.

TAR AV SEG MASKA: Under Dagsrevyen tirsdag tok TIX av seg maska til DJ Astronaut. Men det viste seg å ikke være han likevel Video: NRK Vis mer

Forvirring

I etterkant av at bildene av TIX i kostymet ble vist på Dagsrevyen, skapte det også mye forvirring om han faktisk var «DJ Astronaut», eller om det hele dreide seg om et PR-stunt.

For det første ble Haukeland fotografert uten kostyme og sammen med astronauten og ulvene «Jim» og «Keith» under den norske finalen tidligere i år.

For det andre, skal Haukeland ha blitt observert i publikum sammen med sin Eurovision-flørt fra i fjor, aserbajdsjanske Samira Azer gizi Efendiyeva - artisten Efendi. Det skriver William Lee Adams, mannen bak verdens mest populære Eurovision-nettsted, Wiwibloggs, i et blogginnlegg.

- Hvis Tix var i publikum under semifinalen, så er det ikke mulig at han var på scenen som «DJ Astronaut», skriver han, og henviser til en twittermelding fra en fan.

For det tredje, så er kostymet Haukeland hadde på seg tirsdag en tidligere utgave av romdrakta. Under åpningsseremonien i Torino, og på scenen under semifinalen, har «DJ Astronaut» på seg en oppgradert versjon.

LEKER MED OSS: Dette sier kulturredaktør Sigrid Hvidsen om at NRK sendte klipp som avslører TIX som DJ Astronaut i Subwoolfers. Reporter: Edward Stenlund. Vis mer
OPPGRADERT DRAKT: Til venstre ser man drakten «DJ Astronaut», som ble påstått å være TIX, brukte før semifinalen. Til høyre ser man drakten «DJ Astronaut» bærer på scenen. Foto: Heiko Junge / NTB / Yara Nardi / REUTERS
OPPGRADERT DRAKT: Til venstre ser man drakten «DJ Astronaut», som ble påstått å være TIX, brukte før semifinalen. Til høyre ser man drakten «DJ Astronaut» bærer på scenen. Foto: Heiko Junge / NTB / Yara Nardi / REUTERS Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer