DEBATT

Debatt: Klima

Avlys klimahysteriet

Bitte lille Norge skal redde verden, slutte med det meste og lage tilværelsen mest mulig jæklig for folk flest med bypakkar, og det som verre er.

CRUISETRAFIKK: Et av verdens største cruiseskip, MSC «Meraviglia», i Geirangerfjorden i fjor sommer. Foto: Finn Magne Grande
CRUISETRAFIKK: Et av verdens største cruiseskip, MSC «Meraviglia», i Geirangerfjorden i fjor sommer. Foto: Finn Magne Grande Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

-Ja, kvar er denne såkalla klimakrisa? Ikkje veit eg, og når eg ferdast her i mitt fylke Møre og Romsdal, ser eg ein natur, og eit miljø som aldri har vore reinare enn akkurat no.

Eg har sjølv ferdast svært mykje ute i naturen heilt frå eg var liten, og til no når eg er over 50.

Før når eg gjekk i lakseelva, var der omfattande utslepp med landbruksutslepp som silosaft og møkk, frå hushald i eigne kloakksystem som mykje av overløp gjekk vidare ut i elva, og utslepp frå næringslivet som ikkje var bra. Nesten uråd å gå langs elevane pga. sleipe og glatte steiner, berg osv.

I dag går eg her i reine elevar, etter strenge restriksjonar for både landbruksnæringa og kommunane har kontroll på hushaldsavfall, og næringslivet har strenge miljøkrav.

Det samme ser eg ellers ute i naturen der eg ferdast.

Rundt oss kjem det meir og meir el-bilar, el-bussar, vi har LNG-ferjer, svært strenge miljøkrav til både landbruksnæring og industri, og no også omfattande utskifting av gamle ferjer her i fylket til klink nye el-ferjer.

Vi har cruiseskip inn fjorden til Geiranger, som aldri før har vore reinare enn akkurat no, husk på at alt i 1900 var der ca. 100 cruiseskip til Geiranger. Likevel har Stortinget og regjering prestert å stille krav om tier 3 i 2025, og nullutslipp i 2026 for cruiseindustrien her i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer