Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slottsfjellfestivalen

Avlyser årets festival:
- Løpet er kjørt

Slottsfjell satser på å returnere i 2020.

EN AV DE STORE: I fjor klarte ledelsen akkurat å stable Slottsfjellfestivalen på beina. Driftsselskapet Baglerbrønnen annonserer nå at de avlyser årets utgave og satser for fullt på festival i 2020. Dette bildet er tatt i 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
EN AV DE STORE: I fjor klarte ledelsen akkurat å stable Slottsfjellfestivalen på beina. Driftsselskapet Baglerbrønnen annonserer nå at de avlyser årets utgave og satser for fullt på festival i 2020. Dette bildet er tatt i 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Framtida til Tønsberg-festivalen Slottsfjell har vært svært uviss det siste halvåret.

Musikkfestivalen annonserer i dag at de er kommet til en enighet med samtlige kreditorer, og dermed er det grunnlag for videre drift, men det blir ikke festival i 2019, skriver festivalens styreleder Øystein Ronander i en pressemelding til Dagbladet.

- Det har tatt mye tid for å komme fram til en løsning, vi må derfor dessverre innse at løpet nå er kjørt med tanke på en festival til sommeren, sier han.

Slottsfjellfestivalen har i lang tid slitt med røde regnskapstall. 2018-utgaven, den 16. i rekka, kom bare i havn fordi artister og leverandører gikk med på å ta vesentlig mindre betalt.

- Løpet er kjørt

Den folkekjære festivalen som finner sted i historiske omgivelser «på fjellet» midt i Tønsberg, har vært gjennom flere måneder med forhandlinger med kreditorer.

- Forutsetningene er ikke til stede for å få til en god festival i 2019, derfor vil vi heller prioritere å umiddelbart starte arbeidet mot neste år. Jobben med å definere profil og strategi for framtidas Slottsfjell er allerede godt igang, og vi lover på komme sterkt tilbake i juli 2020, fortsetter Ronander.

Nytt team

Det er lokalt engasjement for festivalen som gjør at driftsselskapet Baglerbrønnen Drift AS kan begynne å planlegge festival til neste år. Aktører fra utelivsbransjen og det lokale næringslivet blir med på eiersiden, informerer Ronander.

Harald Rong, Ann Kristin Andreassen, Dagfinn Kreken, Alex Camara og Andreas Bjarø er alle nå en del av laget, ifølge pressemeldingen.

Ifølge lokalavisa Tønsbergs Blad raste inntektene til Slottsfjellfestivalen med 20 millioner kroner fra 2017 til 2018. De dro inn 50 millioner kroner i 2017, men bare 30 millioner i fjor. Videre ventet rundt 50 kreditorer på over åtte millioner kroner i utestående gjeld.

- Beinhard konkurranse

Sommeren og høsten 2018 forsøkte Baglerbrønnen Drift å selge festivalen til utenlandske investorer, uten hell. To interessenter valgte å trekke seg på grunn av den store underskuddet festivalen har med i bagasjen, informerte festivalsjefen.

Røde tall ble forklart med blant annet dårligere billettsalg etter at de innførte 18-årsgrense.

- Økt konkurranse, endringer i publikumsmassen, en artistprofil som ikke traff helt blink for det lokale publikumet, beinhard konkurranse om de beste artistene og en liten dipp i hele festivalmarkedet har spilt en rolle, ble Dagbladet fortalt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!