Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avlyser årets Norwegian Wood

Norwegian Wood satser videre mot 2019, og lar nabofestivalen Piknik i Parken ta over headliner Jason Isbell.

2017: Susanne Sundfør spilte konsert under Norwegian Wood i fjor. I år er festivalen avlyst. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
2017: Susanne Sundfør spilte konsert under Norwegian Wood i fjor. I år er festivalen avlyst. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Dessverre ser vi oss nødt til å avlyse årets Norwegian Wood-festival, og konsentrerer oss heller mot å lage verdens beste rockefestival i hjertet av Oslo i 2019, skriver festivalsjef Henning Thoresen på Facebook-sidene til Norwegian Wood i dag.

Festivalen skulle opprinnelig gått av stabelen 14. til 16. juni i Frognerparken i Oslo.

- Med de tidligere årenes vanskeligheter, og med 2017-konkursen friskt i minnet, ville de fleste underleverandørene og artister ha betalt på forskudd. Og med en finansiell backing ved oppstart som ikke var der når vi trengte det som mest, ble ting vanskeligere og vanskeligere etter hvert som snøen endelig smeltet og sola kom fram bak de mørke skyene som har preget Norwegian Wood i årevis, skriver Thoresen videre.

Piknik i Parken overtar artist

Festivalen vil komme tilbake med informasjon til dem som har kjøpt billett til årets festival, informerer de.

For skuffede fans er det imidlertid alternativer: Noen minutter etter at Norwegian Wood meldte om avlysningen, annonserte nabofestivalen Piknik i Parken at de tar over to headlinere: Jason Isbell spiller fredag 15. juni og Travis spiller samme festival 17. juni. Den svenske rockeartisten Thåström gjør i stedet en konsert på Sentrum Scene 15. juni.

FLYTTER: Jason Isbell spiller på Piknik i Parken i stedet for Norwegian Wood. Her under Øyafestivalen 2016. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FLYTTER: Jason Isbell spiller på Piknik i Parken i stedet for Norwegian Wood. Her under Øyafestivalen 2016. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet har tidligere omtalt hvordan Norwegian Wood har vært gjennom store økonomiske problemer. I fjor ble den kjente festivalen reddet fra konkurs, da to av landets fremste festivalgründere tok over 25-årsjubileet: Svein Bjørge og Toffen Gunnufsen.

- Ønsket å satse

Etter 2017-festivalen tok Thoresen, et kjent navn i Norges bryggerimiljø, med flere over festivalen.

- Da vi overtok eierskapet til Norwegian Wood seint i november 2017 fikk vi mange råd om å droppe 2018 og heller jobbe mot 2019. Etterpåkloke burde vi gjort akkurat det, men det lå bare ikke i vår natur å være passive. Vi ønsket å satse på noe vi trodde sterkt på, skriver Thoresen.

GOD STEMNING: Norwegian Wood i 2008. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GOD STEMNING: Norwegian Wood i 2008. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I år var artister som Travis, Rival Sons, The Rainmakers, Di Derre, Jason Isbell og Thåström annonsert som publikumsdragere. Norwegian Wood opplyser at de har vært avhengig av å selge unna flere billetter tidligere enn andre festivaler. Samtidig gjorde en lang vinter at billettsalget kom seint i gang.

- Holdt seg på gjerdet

- Det ble samtidig tungt på sponsorsiden, der mange holdt seg på gjerdet for å se hvordan det gikk, sier Thoresen og fortsetter:

- Vi har jobbet godt med fundamentet for den framtidige driften av Norwegian Wood. Vi opplever stor interesse og entusiasme nå fra mange nye medeiere. Det gir grunn til å ha tro på konseptet for framtida. Vi lover at vi vil være godt på plass i 2019. Norwegian Wood er ikke historie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media