Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avlyser forestillinger

Både Den norske opera og Nationaltheatret avlyser forestillinger etter nye coronaråd fra Folkehelseinstituttet.

AVLYSER: Nationaltheatret avlyser forestillinger etter nye coronaråd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
AVLYSER: Nationaltheatret avlyser forestillinger etter nye coronaråd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Operaen avlyser umiddelbart kveldens hovedforestilling etter nye råd fra Folkehelseinstituttet (FHI) om coronaviruset.

På en pressekonferanse i kveld anbefaler FHI å avlyse alle arrangementer med mer enn 500 mennesker. Det satte en brå stopper for kulturlivet. Både Den norske opera og Nationaltheatret opplyser til Dagbladet at de avlyser kveldens forestillinger på kort varsel.

- Vi har avlyst kveldens to forestillinger. Hva vi gjør videre skal vi ta endelig stilling til i morgen, sier direktør for Nationaltheatret, Marta Færevaag Hjelle til Dagbladet.

Teateret er nå i ferd med å informere publikum om dette. Etter planen skulle teateret spilt «Romeo og Julie» på hovedscenen og «Menneske, kjære menneske» på amfiscenen.

AVLYSER: Den norske opera. Foto: NTB Scanpix
AVLYSER: Den norske opera. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Blir refundert

- Det stemmer at vi har avlyst kveldens forestilling som følge av de nye rådene fra FHI. Alle som har kjøpt billetter elektronisk får disse refundert automatisk. De som har betalt kontant, jobber vi med å kontakte, sier kommunikasjonssjef Ole-Morten Vestby ved Den norske opera til Dagbladet.

Det var forestillingen «Mesteraften x 12» som blir avlyst inntil videre. På disse forestillingene er det vanligvis rundt 1300 mennesker.

- Vi vil følge rådene fra FHI så lenge de blir stående. Foreløpig har vi bare tatt en beslutning om å avlyse i kveld, men det er vel sannsynlig at det også blir avlysninger de nærmeste dagene, sier Vestby.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Avlyser Birken

Også en rekke andre arrangementer blir nå avlyst. Ifølge NRK er blant annet Birkebeinerrennet avlyst.

– Vi tar samfunnsoppdraget på alvor, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen til kanalen.

I politikken blir Høyres landsmøte, som skulle vært holdt på Gardermoen 27.-29. mars, utsatt, som en følge av de nye anbefalingene fra FHI om å droppe arrangementer med mer enn 500 personer.

– Hensynet til eldre og andre som er ekstra utsatte har veid tungt. Det er vår plikt å sikre at vi ikke unødig bidrar til å sette liv og helse i fare, verken blant deltagerne selv eller i samfunnet for øvrig. Vi velger derfor å utsette årets landsmøte, skriver generalsekretær Tom Erlend Skaug i en pressemelding.

Vask: God håndhygiene er det viktigste enkelttiltaket for hindring av smitte. Kan du bruke hånd-desinfisering på den riktige måten? Mette Fagernes fra Folkehelseinstituttet forteller deg de enkle grepene for få bakteriefrie lanker. Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hele Norges coronakart