Avlyser Kalvøya

KALVØYA (Dagbladet): For første gang på 17 år er Kalvøya-festivalen utenfor Oslo avlyst. Paul Karlsen tar ikke sjansen på å gå på en ny økonomisk smell i år, men lover festival i juni neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Usikkerhet på grunn av fotball-VM og frykt for regn gjorde at Karlsen flyttet årets festival fra juni til 15. og 16. august. I går tok han den endelige beslutningen om å avlyse.

- Vi har gått igjennom alle muligheter, men i år blir det for skummelt. Det er ikke et artisttilfang som gjør det økonomisk forsvarlig å gjennomføre festivalen.

Det er leit å kansellere, men det hadde vært verre om jeg hadde arrangert festivalen og tapt enda mer penger. Jeg er redd det ville blitt den siste Kalvøya-festivalen, sier Karlsen.

Han sliter fortsatt med et underskudd på mellom 700000 og 800000 kroner fra tidligere år. Verst var 1994-utgaven, som gikk regelrett på trynet. I fjor kom bare 4000- 5000 for å høre Davie Bowie i regnet, mens Nick Cave og Prodigy trakk 12000- 13000. Men heller ikke det er nok.

- Jeg må ha 15000 eller flere på Kalvøya for å overleve, sier Karlsen. Han har arrangert festivalen siden starten i 1971, med Frank Zappa-konserten to år etter som første milepæl. I 1993 valfartet 35000 til bærumsøya for å oppleve Neil Young, tre år seinere trakk han 30000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer