Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avlyser konsert etter «kjøttetende blodbegjær»

Morrissey avlyser konsert på Island.

SETTER HARDT MOT HARDT: Pop-ikonet Morrissey krevde stans i kjøttsalg ved et konsertlokale på Island. Da han fikk nei, avlyste han konserten. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet
SETTER HARDT MOT HARDT: Pop-ikonet Morrissey krevde stans i kjøttsalg ved et konsertlokale på Island. Da han fikk nei, avlyste han konserten. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Popstjerna Morrissey avlyser konsert på Island. Årsaken skal være en krangel om kjøttservering på konsertlokalet, ifølge avisa The Independent

Vegetarianeren, som ble verdenskjent med bandet The Smiths på åttitallet, skal ha stilt knallharde krav til arrangøren i Reykjavik om at all servering av kjøtt måtte opphøre på konsertdagen.

- Kjøttetende blodbegjær Det skal Harpa Concert Hall på sagaøya ha nekta plent. Den tidligere vokalisten i The Smiths satt hardt mot hardt og avlyste likegodt hele konserten.

«Jeg elsker Island og har ventet lenge på muligheten til å vende tilbake. Men jeg vil ikke spille på Harpa Concert Hall på grunn av deres kannibalistiske kjøttetende blodbegjær» sier sangeren selv til fan-nettstedet True to You.  

Ingen andre passende lokaler skal være ledige på Island i tidsrommet Morrissey hadde planlagt turen halvveis over Atlanterhavet.

Dette er ikke første gang Morrissey påtvinger sine egne moralske kodekser på andre. I 2013 krevde han at all matservering under en konsert i Los Angeles skulle være vegetariansk - og at samtlige McDonalds-restauranter i nærheten av konserten ble stengt.

Sammenlignet 22/7 med McDonalds Under en konsert i Polen i 2011, få dager etter 22. juli, sammenlignet han også terroraksjonen med kjøttkonsumet på hurtigmatrestauranter.

«Vi lever alle i en morderisk verden, som hendelsene i Norge har vist. Likevel er dette ingenting sammenlignet med hva som skjer på McDonald's og «Kentucky Fried Shit» hver dag», sa Morrissey fra scenen. 

Derfor reagerte også mange da Morrissey ble spurt om å spille på Nobel-konserten året etterpå. 

Manchester-mannen Stephen Patrick Morrissey slo igjennom med indiebandet The Smiths i 1982. I fem år var de blant Storbritannias mest innflytelsesrike band i det som kalles post-punk æraen, med utgivelser som «Meat is Murder» og «The Queen is Dead» på samvittigheten.

Bandets siste plate ble gitt ut i 1987. Som soloartist har Morrissey opplevd stor suksess. I 2004 var han eneste artist med fire låter inne på de britiske hitlistene, og sangen «Irish Blood, English Heart» nådde en tredjeplass, høyere enn The Smiths noengang oppnådde.

Også gitarist i The Smith har opplevd store ting på egenhånd. Johnny Marr spiller blant annet med indiebandet Modest Mouse og regnes som en av de siste tiårenes framste gitarister. 

Konsertarrangøren på Island fortsatt har ikke kommentert Morrisseys kansellering.