Avlyser Marcus og Martinus-opptreden av sikkerhetsgrunner

Skulle egentlig opptre i Malmö. 

MÅ AVLYSE: Marcus og Martinus må avlyse sin planlagte opptreden i Sverige på grunn av sikkerhetstiltak. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MÅ AVLYSE: Marcus og Martinus må avlyse sin planlagte opptreden i Sverige på grunn av sikkerhetstiltak. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Popduoen Marcus og Martinus har for lengst oppnådd stor suksess i Norge. Med låter som «Elektrisk» og «Girls» har de kapret ungpikehjerter landet over.

Den siste tida har de også klart å opparbeide seg en solid fanbase i Sverige. Da gutta spilte på Liseberg og Gröna Lund nylig vitnet flere om knuffing og uro blant publikum, ifølge svenske Göteborgs-Posten.

Nå har svenskene tatt forholdsregler.

Konserten guttene egentlig skulle ha i Malmö den 15. juli under barnefestivalen «Sommarlov» er nå avlyst på grunn av sikkerheten.

Det er SVT som har besluttet å kansellere bookingen av artistene. Det er Aftonbladet som kommer med nyheten. Festivalen har sett seg nødt til å kansellere bookingen av tenåringsidolene fra Trofors.

- Vårt største fokus er å kunne garantere sikkerheten til de medvirkende og publikum under «Sommarlov». Vi sender direkte fra en åpen plass som vi ikke har mulighet til å sperre av. Derfor kan vi ikke garantere at arrangementet kan gjennomføres på en sikker måte, sier prosjektleder Anna-Maria Nildén til Aftonbladet.

Under konserten på Görna Lund satte tvillingene besøksrekord, og dørene til fornøyelsesparken måtte stenge tidligere enn noen gang før.

POPULÆR DUO: Marcus og Martinus har de siste årene hatt flere landeplager. Nå er de også blitt populære i Sverige. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
POPULÆR DUO: Marcus og Martinus har de siste årene hatt flere landeplager. Nå er de også blitt populære i Sverige. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

PR-ansvarlig for popduoen, Nina Thorsell i Sony Music Sverige, mener det er uvanlig. Hun forteller til Aftonbladet at dette viser hvor populære gutta har blitt på kort tid i Sverige.

På tross av denne avlysningen, skal gutta være med på den svenske utgaven av «Allsang på grensen» den 12. juli. De har i tillegg flere andre oppdrag i Sverige i sommer.

De har også en fullstappet sommer med konserter her hjemme, med opptredener i alt fra Årdal til Tønsberg.