Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avlyser premieren av filmen «The Interview»

Hackere truer med å angripe publikum.

Det stormer fremdeles rundt Sony Pictures etter at det ble kjent at hackere tok seg inn in selskapets datasystemer og forsynte seg med fortrolige e-poster og annen informasjon.

Det siste er nå at flere kinoer ikke vil vise filmen og en New York-premiere er avlyst.

I filmen «The Interview» får to journalister i oppdrag å drepe diktator Kim Jong-un.

Vil at FN skal stanse filmen Nord-Korea har tidligere fordømt de to hovedrolleinnehaverne James Franco og Seth Rogen for filmen.

De har også ønsket at FN skal stanse filmen.

Filmen handler om to tv-journalister som blir rekruttert av CIA til å ta livet av landets leder Kim Jong-un.

Filmen ble raskt fordømt av det nordkoreanske regimet, og talsmann Kim Myong-chol uttalte følgende til The Telegraph:

- Det ironiske med handlingen i filmen er at den viser desperasjonen til USAs myndigheter og til det amerikanske samfunnet. En film om likvideringen av utenlandske ledere speiler det USA har gjort i Afghanistan, Irak, Syria og Ukraina, sa Myong-chol den gangen, før han la til at president Barack Obama burde passe seg for kuppforsøk fra det amerikanske militæret.

Lekkede e-poster viser også at Sonys japanske direktør krevde endring av en spesielt grafisk scene i filmen, der Kim Jong-uns hode tar fyr og til slutt eksploderer, ifølge New York Times.

Kraftig dataangrep Helt siden Sony pictures ble utsatt for et kraftig dataangrep, har det blitt spekulert i om nordkoreanske myndigheter sto bak, som en hevnaksjon for produksjonsselskapets nye film «The Interview», hvor to journalister får i oppdrag å drepe diktator Kim Jong-un.

Nå går fire tidligere Sony-ansatte til søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver etter at det ble kjent at personlig informasjon er kommet på avveie.

SKAL DREPE KIM JONG-UN: James Franco og Seth Rogen drar til Nord-Korea for å drepe Kim Jong-un i «The Interview». Foto: Sony Pictures
SKAL DREPE KIM JONG-UN: James Franco og Seth Rogen drar til Nord-Korea for å drepe Kim Jong-un i «The Interview». Foto: Sony Pictures Vis mer

Det melder VG.no, som henviser til Associated Press.

Stjålet 50 000 personnummere Hackere har også stjålet 50 000 personnummere, lønnsdetaljer og forskjellige personlig og fortrolig informasjon om såvel tidligere og nåværende ansatte.

Mandag og tirsdag gikk de fire til en føderal domstol med grove anklager mot Sony for at selskapet ikke har sikret sine datasystemer godt nok.

De hevder at selskapet ikke tok affære, selv om det visste at datasystemene var sårbare. Kritikken går også på at Sony ventet for lenge med å informere de ansatte om hackingen og at sensitiv informasjon var stjålet.

Nord-Korea nekter Sony-hacking, men hevder de fører en global, antiamerikansk hellig krig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media