Rockheim Hall of Fame

Avlyser prestisjepris

Artister er bekymret og frykter for hedersprisen.

HALL OF FAME: Artister og gjester feirer årets innlemmede artister. Her ser vi Åge Aleksandersen og Magne Furuholmen som gratuleres av Trond Giske. Foto: Ole Morten Melgrd
HALL OF FAME: Artister og gjester feirer årets innlemmede artister. Her ser vi Åge Aleksandersen og Magne Furuholmen som gratuleres av Trond Giske. Foto: Ole Morten Melgrd Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I elleve år har musikkprisen Rockheim Hall of Fame eksistert. Den deles ut til tre artister eller grupper hvert år, som gjennom minst 25 år har utmerket seg og betydd mye for bransjen, kulturen og publikum.

Nå kan det bli en slutt på artistinnlemmelsen i Rockheim-museet i Trondheim - i hvert fall i den formen vi kjenner den.

Ønsker en evaluering

- Vi har lagt prisen på is, og tar en pause. Vi har ikke planer om permanent å legge ned prisen, men ønsker en evaluering, nytenking og se på hva vi kan gjøre for å få mer ut av den, sier museumsdirektør Arnfinn Stendahl Rokne.

Han overtok stillingen for vel et år siden da Rockheim ble sammenslått med Ringve Musikkmuseum.

Rockheim er nå en del av Museene i Sør-Trøndelag (Mist). Det har ført til at kritiske stemmer frykter for at Rockheim og driften vil fjerne seg fra musikkbransjen og popkulturen, å gå mer i retning akademia og tradisjonell museumsdrift.

Har livets rett

Nominasjonskomiteen er imot Rockheim-ledelsen om at Rockheim Hall of Fame legges på is. Lederen av komiteen, som består av bransjefolk og musikere, Jan Eggum, er krystallklar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer