Overgrep ved svenske festivaler:

Avlyser svensk festival etter voldtektsanmeldelse: - Det er faen ikke ok

Jente i 15-årsalderen skal ha blitt voldtatt foran scenen under Håkan Hellstrøm-konsert.

ANMELDT VOLDTEKT: En jente i 15-årsalderen skal ha blitt voldtatt foran scenen under en konsert med Håkan Hellström på Bråvallafestivalen i Norrköping fredag kveld. Her fra en konsert med Veronica Maggio på Bråvallafestivalen i 2016. Foto: Izabelle Nordfjell/TT / NTB scanpix
ANMELDT VOLDTEKT: En jente i 15-årsalderen skal ha blitt voldtatt foran scenen under en konsert med Håkan Hellström på Bråvallafestivalen i Norrköping fredag kveld. Her fra en konsert med Veronica Maggio på Bråvallafestivalen i 2016. Foto: Izabelle Nordfjell/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Bråvallafestivalen i Norrköping avlyses for 2018, etter at en jente i 15-årsalderen skal ha blitt voldtatt foran scenen under årets festival. Det opplyser festivalen selv i en pressemelding.

- Det handler om å ta en klar beslutning, sier pressesjef Kajsa Apelquist i en uttalelse.

En jente i 15-årsalderen har forklart at hun ble voldtatt under Håkan Hellstrøms konsert på Bråvallafestivalen i Norrköping fredag kveld. Hendelsen fordømmes av festivalen.

- Det finnes ikke ord for hvor utrolig triste vi er over dette, og vi vil beklage og fordømme det på det sterkeste. Det er faen ikke ok. Vi aksepterer det ikke på vårfestival, skriver festivalens arrangører FKP Scorpio i en pressemelding.

- Forferdelig

Avlysningen påvirker ikke årets festival, som pågår denne helgen.

Ifølge politiet ble jenta holdt fast og voldtatt av en mann midt i menneskemengden foran scenen, uten at noen grep inn.

- Det er forferdelig at man skal måtte oppleve noe slikt med masse mennesker rundt seg, sier en talsmann for politiet, Thomas Agnevik til Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer