Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avlyser «Tre søstre»

Skuespiller ble brått sykemeldt.

Suksessforestillingen «Tre søstre» av Anton Tsjekhov på Nationaltheatret er avlyst.

Dermed kan den siste forestillingen være spilt.

Rammer 400 publikummere - Vi avlyser tre forestillinger denne uka, onsdag, fredag og lørdag. Hvis vi klarer det, får vi kanskje en erstatter til de to siste forestillingene neste uke.

Det sier kommunikasjonssjef Ida Halvorsen ved Nationaltheatret.

«Tre søstre» er blitt spilt i tre perioder fra oktober i fjor og er blitt sett av flere tusen publikummere. Forestillingene har lenge gått for utsolgte hus. I første omgang er det 400 publikummere som blir rammet.

- Ikke livstruende - Jeg verken kan eller vil opplyse om hvem som er blitt syk. Dette dreier seg ikke om livstruende skade eller sykdom, men nok til at vedkommende ikke kan spille, sier Halvorsen.

- Når man ser rollelista, så er det spesielt ett navn man fort tenker på som følge av alderen, Espen Skjønberg (91).

- I dag har teatret ringt rundt til publikum som er rammet av avlysningen. Flere vi har snakket med, har vært bekymret for akkurat ham. Men vi kan selvsagt ikke svare på dette, sier Halvorsen.

Ikke Espen Skjønberg Dagbladet har brakt på det rene hvem som er sykemeldt, men siden Nationaltheatret verken bekrefter eller ønsker å offentliggjøre det, velger heller ikke Dagbladet å gjøre det.

Men vi kan berolige folk med at det ikke er Espen Skjønberg.

- Vi er veldig lei oss. Det er ytterst sjelden vi avlyser forestillinger. Skuespillerne står på, selv om de har 40 i feber. Men denne gangen går det ikke, sier Halvorsen.

Kanskje i 2016 I stykket møter de tre søstrene Olga, Masja og Irina, spilt Trine Wiggen, Laila Goody og Mariann Hole. De bor i en russisk provinsby sammen med sin bror, Andrej, og lengter tilbake til Moskva.

Dagbladet skrev etter premieren i fjor: «Dette er mesterlig spilt Tsjekhov, i en intelligent og utfordrende nær regi».

- Stykket har vært utsolgt lenge, og vi ser på mulighetene med å forlenge spilleplanen til 2016. Dersom det ikke lar seg gjøre, vi de som har billetter til de innstilte stykkene få tilbud om andre stykker - eller pengene igjen, sier Halvorsen.

«Tre søstre»-ensemblet består av:
Erland Bakker, Frøydis Armand, Bjørn Floberg, Laila Goody, Per Frisch, Trine Wiggen, Marianne Stormoen, Espen Skjønberg, Mariann Hole, Jan Gunnar Røise og Håkon Ramstad.

ENSEMBLET: Dette solide skuespillerteamet står på scenen i «Tre søstre», fra venstre Erland Bakker, Frøydis Armand, Bjørn Floberg, Laila Goody, Per Frisch, Trine Wiggen, Marianne Stormoen, Espen Skjønberg, Mariann Hole, Jan Gunnar Røise og Håkon Ramstad. Foto Nationaltheatret
AVLYST: Suksessforestillingen «Tre søstre» er avlyst på grunn av sykdom. Stykket handler om å være gift med en man ikke elsker, om å bli dominert og herset med. Og om å stå bak gardinet og titte ut i håp om et annet liv. Fra venstre Laila Goody (Masja), Mariann Hole (Irina) og Trine Wiggen (Olga). Foto Nationaltheatret
«TRE SØSTRE»: De tre søstrene i Anton Tsjekhovs «Tre søstre», fra venstre Laila Goody (Masja), Mariann Hole (Irina) og Trine Wiggen (Olga). Foto Nationaltheatret
TRE HERRER: Espen Skjønberg, Håkon Ramstad og Erland Bakker (t.h).
TRE HERRER: Espen Skjønberg, Håkon Ramstad og Erland Bakker (t.h). Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media