VOLDELIGE TEKSTER: Rapperen Tyler, the Creator avlyser det planlagte australiabesøket. Dette etter at ei feministgruppe ville nekte han visum på grunn av tekstene hans. Foto: Stella Pictures
VOLDELIGE TEKSTER: Rapperen Tyler, the Creator avlyser det planlagte australiabesøket. Dette etter at ei feministgruppe ville nekte han visum på grunn av tekstene hans. Foto: Stella PicturesVis mer

Avlyser turné etter feministprotester

Øya-aktuelle Tyler, the Creator blir ikke å se i Australia.

(Dagbladet): Rapperen Tyler, the Creator (24) skulle etter planen turnere rundt i Australia i september. Det var den feministiske gruppa  Collective Shout mindre begreistra for.

De protesterte og mente han burde nektes visum på grunn av sine voldelige og seksuelle tekster.

Nå har de fått viljen sin. Artisten avlyser turneen «down under» på grunn av kontroversen.

- Elsker fansen Det er på Facebook artisten kommer med nyheten. I en oppdatering fra selskapet som står bak den australske bookingen melder artisten selv at han synes dette er kjipt.

- Vi vil mye heller komme tilbake til Australia når situasjonen ikke er så kontroversiell. Jeg elsker fansen der og kommer forhåpentligvis tilbake snart. Ikke ta dop, er rapperens utsagn i meldingen.

Tyler Gregory Okonma, som han egentlig heter, skulle egentlig ha spilt i de byene Brisbane, Melbourne og Sydney som del av sin «Cherry Bomb»-turné.

Til tross for avlysningen i Australia, skal rapperen fremdeles opptre på Øyafestivalen førstkommende torsdag.

Ville bannlyse Det er feministgruppa Collective Shout som har sørget for kontroversen rapperen nevner i sitt Facebook-innlegg.

Konflikten mellom 24-åringen og de australske feministene har vært mangeårig. Gruppa har flere ganger prøvd å få visumet hans inndratt, da de hevder tekstene hans er for seksuelle og oppfordrer til et sjikkanerende kvinnesyn.

De sendte brev til Australias innvandringsminsiter Peter Dutton og ba om at artisten skulle bli utestengt. Foruten artistens tekster, argumenterte de med at han tidligere har oppført seg på konserter.

På spørsmål fra det norske magasinet Cliquemag, svarer Collective Shouts kampanjeleder Talitha Stone, at tekstene hans ikke er til å misforstå.

- Hva er det å misforstå med tekster om å voldta gravide kvinner og kalle det en trekant? Om å forteller meg at jeg er en «fucking whore» og at de håper barna mine har fæle kjønnssykdommer? (...) Hvis folk fortsatt ikke kan se det gale i alt dette, så tror jeg det er de som har misforstått, sier hun til magasinet.

Tyler, the Creator har flere ganger vært i Norge. Etter en kritikerrost konsert på Hovefestivalen i 2011, kom han tilbake til samme festival to år seinere. Begge gangene med gruppa han er med i, Odd Future. De har i tillegg spilt på andre konsertarenaer i landet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram